Тошко Йорданов се изгаври жестоко с Настимир Ананиев. Вижте как го нарече

България отблизо

Имаше поне 3-4 въпроса към министъра, които бяха за превенция, на които отговаряте по един и същи начин. Разбирам, че сте нов министър и са ви написали нещо, което да отговаряте, ама си помолете подопечните да разнообразят с отговорите, за да не изглеждате нелепо.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов по време на дебат относно щетите от наводненията. Думите му са отправени към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

„Част от колегите от ИТН работим в телевизии, в България периодично се случват подобни неща. Правим телевизионни предавания, в които разсъждаваме по темата какво не се е направило.

В Народното събрание (НС) е същото. Тук е като в телевизионно предаване и едни хора си говорят какво не е направено“, каза Йорданов.

Той припомни как преди наводнението в Пловдив миналата година, от града са искали помощ за превенция, но не са получили, а после Кирил Петков се е разхождал между бедстващите с лопатка и тениска.

НС отвратително много прилича на тв предаване, а реално то може да свърши нещо. Изпълнителната власт, която трябва да се грижи за тия неща, се избира от НС. Имаме редовно избран кабинет все пак“, каза той.

Настимир Ананиев, с цялата си наглост, излиза и казва, че хората не били застраховани. Аз имам чувството, че той е един лобист на застрахователни компании.

В крайна сметка това, което се случи, не е земетресение, което не зависи или не могат да се вземат мерки от държавата. Това е нещо, защото държавата не си е свършила работата. Хората не са виновни, че нямат застраховка, а държавата е виновна, че не го е предотвратила“, заяви Йорданов.

По думите му хората имат право да вземат по едно паве и да отидат пред Министерски съвет (МС) за да видят колко са застраховани министрите.

След нападките към Ананиев, той се качи на трибуната:

Някои хора, каквито и да станат, винаги си мислят, че са в сценарий, че са сценаристи, в шоу и главни действащи лица. Парламентът не е шоу. Дивият ви популизъм трябва да спре.

Ако поне малко си бяхте направили труда господин, каквото ви беше името там, да слушате отношението, което направих, щяхте да чуете какво съм казал, а не да правите внушения и да подвеждате“, каза той.

„Вие не разбирате, че въпросът ми беше резонен. Вие не се интересувате от публичния ресурс. От вашата партия не знаете как се прави това, а просто искате да си сложите ръцете на публичния ресурс“, завърши Ананиев.

Йорданов обаче се върна на трибуната:

„Хубава е тая процедура за лично обяснение да се контролира. Хубаво е г-н Натимир Ананиев, на който знам името, да си мери приказките. Той също ми знае името и ще ви кажа от къде.

Когато влязохме от ИТН в парламента, Ананиев бе от коалицията на Мая Манолова и ми звънна по телефона и ме помоли да се откажем или да направим нещо в Централната избирателна комисия (ЦИК) да им влезе един депутат от Пазарджик, който щял да дойде при нас. На Настимир му знам името от тогава.

Името му се знае и от всички политически партии, през които е минал като една малка палава обла пеперудка, за да кацне навсякъде“, каза Йорданов.

„Настимир е врачок, малко некадърен, защото прогнозира, че ИТН, няма да се върне в това НС и сгреши. Знам името на врачока пеперудест Настимир“, каза Йорданов.

Ананиев отново се върна обаче на трибуната, за да отвърне на обидите:

„Надявам се, господин председател, да го накажете за думите. Тук се изрекоха много лъжи, а господинът, както му беше името там, трябва да се научи, че не трябва да се лъже.

Бил съм в две партии общо. А в „България на гражданите“ се молехте на колене да вземе вашия син, за да може детето ви да бъде уредено в парламента. Не си позволявайте да разправяте неща за мен, които не са истина“, каза Ананиев и това взриви Йорданов:

„Лично става всичко. Настимир намеси сина ми. Той беше ученик в италианския лицей и щеше да кандидатства и му трябваше стаж. Завършил е в Лондон международни отношения в университет, който вие сте гледали само на картинка“, каза Йорданов и продължи:

„Всеки се опитва да има стаж. Говорих с Кунева, ако няма против, към РБ или както там се казваше, та тя се отнесе много човешки и назначи Настимир да се занимава с тая работа. Да използвате това, че едно дете се е опитвало да се учи и да придобие опит, е позорно. За мен няма проблем да говорите. Ако обаче продължите да говорите за сина ми, ще ви предупредя, че аз имам малко кофти характер, и няма да е добре да се срещнем някъде насаме“, предупреди Йорданов, слизайки от трибуната.

Нека вендетата да остане тук, 15 минути почивка от мен“, заяви председателят на НС Росен Желязков, с което сложи точка на спора между двамата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *