Ген. Атанасов заплаши българите: Ако изберете ГЕРБ или някой друг, отиваме пак на избори. Ще гласувате, докато спечелим!

България отблизо
Ако ГЕРБ е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април, отиваме на нови избори наесен.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия ген. Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България”.

 

По думите му партията на Бойко Борисов имитира разговори с останалите формации – доказателства, че ГЕРБ не искат да има правителство.

 

Атанасов определи като “абсурдни” твърденията, че коалицията ПП-ДБ работи с ГЕРБ и ДПС. Такива обвинения се появиха от Александър Дунчев. Бившият депутат от “Продължаваме Промяната” смята, че новата коалиция пресъздава “порочните модели на управление на ГЕРБ” като “избутва хората с кауза назад в листите”.

 

На Дунчев бе предложено второ място в листата за София – област, което обаче той отказа.

 

“Обединението ПП-ДБ е създадено, за да се концентрират на едно място реформаторските сили, за да променят нещата”, посочи Атанасов и допълни, че се надява коалицията да получи подкрепата на хората, за да изпълни целите си.

 

В зависимост от резултата на обединението от изборите ще решат по какъв начин да подходят.

 

Съпредседателят на ДБ настоя още за отнемане кадровите правомощия на главния прокурор с конституционна реформа и призова Борисов и депутатите му да подкрепят конституционната промяна.

 

Атанасов критикува и президента Румен Радев и коментира, че с легитимни парламентарни средства трябва да се проверят действията на служебното правителство и президента Радев дали се изпълнява решението на 48-ото НС за военно-техническа подкрепа на Украйна.

Tagged

1 thought on “Ген. Атанасов заплаши българите: Ако изберете ГЕРБ или някой друг, отиваме пак на избори. Ще гласувате, докато спечелим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *