Борисов заплаши Петков: Само ако си отворя устата и правителството ще се изпари! Със смокинов лист ще ми чупят сглобките!

България отблизо

„Мразя сравнения като „смокинови листове“ и „троянски коне“. Питах ги искат ли да направим коалиция, защото носи гарантирано мнозинство. Те казаха, че искат само ГЕРБ да подкрепи правителство, отговори светкавично Борисов на нападките на Кирил Петков.

 

Назначиха си министри, премиери, нарушихме всичко. Сега искат да ни лишат от правото да си гласуваме закона, защото е по-добър. Така работи еднолична власт, както беше и служебното правителство.

Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Трябва да се откажем от тях и да приемем по-лоши. Ние нямаме ангажимент към тях“, каза той в отговор на думите на Кирил Петков, че кабинетът „Денков“ може да не оцелее заради плаващи мнозинства в парламента.

„Българският народ искаше редовно правителство. Потиснахме цялото си его, каквото Петков или по-скоро Лена Бориславова не може да направи. Вчера Лена пише СМС-и: „Ще счупим сглобките“.

Ние потиснах цялото си его, аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им“, заяви категорично Борисов.

Той бе попитан на кого Лена Бориславова пише СМС-и.

„На тоя, на който пише и Гешев“, отговори лидерът на ГЕРБ.

„Като правителството е свързано с парламента, да подпишем коалиционно споразумение. Когато имат проект и е по-лош, ще го приемем защото сме в коалиция. Те искат с 60 човека да командват 240.

Преди един месец „Има такъв народ“ (ИТН) изрази подкрепа за правителство на ГЕРБ. Спазихме приетия ангажимент, че най-доброто за България е коалиция между първите две партии. Някои от техните основни фигури излязоха и навсякъде ходят, разпореждат се и заплашват.

Навсякъде върви чистка, за да са поставени само техни хора. Цели фамилии искат да им се намери място, кресла и столове„, разкри Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита какво не е дадено на Асен Василев като власт – митниците, службите, МВР, ГДБОП.

Пак не им стига власт. Искат да оставим 60 души дежурни и да гласуват. Как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ?

Много сме големи за смокинов лист и като го сложим отпред не се вижда, обаче почва да ни свети отзад“, допълни  той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *