Тежка схватка в парламента. Нинова разкри невиждано изнудване от Петков и Василев. Вижте как са се опитали да й извият ръцете

България отблизо

Горещите страсти в Народното събрание (НС) продължават. Този път искрите прехвърчаха между бившите коалиционни партньори от БСП и „Продължаваме промяната“ (ПП).

Корнелия Нинова реши от парламентарната трибуна да издаде как са разговаряли бившите управници и какви драми е имало помежду им.

 

Да ви кажа как разговаряхме. „Добре, ще въведем хартиената бюлетина, но дайте да го направим за над 60-годишните, за да може Вие да си приберете Вашия електорат“.

Този разговор не беше против машините, а беше – „Дайте да направим нещичко там, някакъв компромис заради Вас“.

Но отказахме – това не е за нас, а за демокрацията“, каза Нинова.

„Обясних им на чист български език, че това е противоконситуционно и че ако някога са си позволявали да нарушават Конституцията, то сега няма да им разрешим уж заради БСП.

Но ние не влязохме в разправии заради това, а заради 70-те руски дипломати, за които научихме от медията. Заради прекратения договор с „Газпром“, за който научихме от медиите, заради оръжията на Украйна – това бе големият политически сблъсък между нас“, призна Нинова

„Уважаеми, Г-н Асен Василев, абе думите са едно, действията – друго“, допълни тя.

„Много добре знаете, че когато водихме този разговор, ваши депутати казаха, че хартиената бюлетина е предпоставката за корупция. Ние знаехме, че това предложение не може да мине, заради хора със съвест в групата ви.

Има такива хора в групата на БСП, но Вие заглушавате гласа им. Г-жо Нинова, имахте шанс да направите БСП модерна лява партия, но знаете, че в тази сграда някой каза: „Ще гласувам с ДПС и с ГЕРБ, дори с Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата“ – такава бе репликата на Кирил Петков от ПП към Нинова.

Веднага след това лидерът на БСП се качи отново на трибуната, за да му отговори: „Колеги, освен с процедури и с лъжи политика не се прави. Вече свикнахме няколко пъти да чуваме такива лъжи от бившите колеги от ПП.

Все в БСП сте се огледали.

Аз тука да ви питам двамата на първия ред (бел. авт. визирайки Кирил Петков и Асен Василев) – когато единият гласува „За“ самолетите, а другият „Против“ – това не е проблем за Вашата група?“.

„Много хора през годините са се опитвали да ми овладее парламентарната група и да ми разбие партията – и отвътре, и отвън. И още не е успял. И много по-опасни хора от Вас са го правили.

Много хора са се опитвали. Недейте и Вие. Аматьори сте в тая насока“, отсече Нинова по адрес на Петков и Василев.

Асен Василев пък й отговори, че въобще не ги вълнува какво се случва в БСП.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *