Протестъри изреваха: Само един танкер с газ? Служебното правителство работи срещу демократичните ни ценности

България отблизо
Снощи служебното правителство обяви – от САЩ ще купим само един от седемте танкера с втечнен газ, които правителството на Кирил Петков договори на финала на управлението си. За сметка на това служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи, че ще търси средносрочни договори за доставка на газ по тръби. Новината разбуни мрежата. Ето какви са реакциите:

България ще приеме 1 танкер с Американски газ. Нищо, че можехме да имаме седем и да сме далеч по-малко зависими от Русия.

 

По същия начин интерконекторът с Гърция няма да получи нужните документи, за да заработи навреме. Вместо 1 интерконектор, ще имаме нула.

 

Служебното правителство иска диверсификация, но няма желание.

 

На мястото на 7 танкера с американски газ и 1 интерконектор с Гърция обаче ще имаме много Газпром. С други думи, ще имаме повече от Русия и Путин.

 

Служебното правителство ще направи търг, на който Газпром ще се окаже най-добрата оферта. Не е ясно за кого е най-добрата оферта, защото със сигурност не е за България.

 

Цените няма да станат по-ниски. Доставките няма да са по-сигурни. По-сигурно ще е само едно – зависимостта ни от Русия.

 

Ще платим висока цена за газа и още по-висока цена за срамът, че финансираме руската агресия в Украйна, купувайки от Газпром.

 

Газът е скъп, но срамът от това да си съучастник в една престъпна война е по-скъп. Накрая газът ще е руски точно като президента, но срамът ще е само български и ще струва скъпо и ще се помни дълго. Дано поне топли.

Б.р.

Авторите на тази статия са подбрали мнения само от едната страна.

Добре би било да попитат истинският народ какво мисли, а не само единици от него.

 

Източник: Фрогнюз

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *