Гълъб Донев предупреди партиите: Ще бъдем безкомпромисни срещу всякакви действия! Не си правете пиар на наш гръб!

България отблизо

Служебният премиер Гълъб Донев призова министрите си да запазят самообладание пред атаките на онези, които се опитват да трупат дивиденти на негов гръб в хода на преждевременно започналата предизборна кампания. 

„Предизборната кампания започна далеч преди официалния й старт. За съжаление, има фактори, които възприемат като противник служебното правителство или искат да извлекат дивиденти на негов гръб“, констатира Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание.

Той напомни, че служебният кабинет не участва в изборите, а само ги организира. И едновременно с това решава проблемите от дневния ред на държавата.

„Нашата първостепенна задача е да решаваме проблемите на милиони български граждани, а не да влизаме в дискусия с тези, които са ги създали с действия или бездействия“, намекна за наследството на четворната коалиция Донев.

„Ще продължим да работим организирано и упорито, като преодоляваме реалните, а не измислените трудности. Наша отговорност е да осигурим провеждане на честни и свободни избори, това правим и ще правим безкомпромисно“, каза премиерът, като напомни, че това предвижда и Конституцията.

На фона на заседанието на служебния кабинет пред официалния му вход безуспешно се опитаха да направят блокада представители на гражданското сдружение „Боец“, които от дни протестират срещу подновяването на газовите доставки от „Газпром“ и настояват за оставката на енергийния министър.

Една шепа хора се опитват да налагат мнението си на цял народ и да внушават, че служебното правителство има собствени политически интереси.

Ние работим единствено за народа, каза Донев.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *