Нинова и Борисов в тежък сблъсък заради Украйна. Съдник ще е народът!

България отблизо

„Очевидно е, че в залата има „коалиция на войната“, която ратифицира договора за предоставяне на оръжия за Украйна“. Това заяви от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Тя се качи да говори пред всички народни представители, след като със 166 гласа „ЗА“ бе приет Законопроектът за ратифициране на споразумението между МО на България и МО на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на военна техника от наша страна.

 

„Ние от БСП категорично сме против, Остана една възможност това решение да бъде спряно преосмислено и променено. Обръщам се към президента Радев и главнокомандващ Радев. Ще му изпратим и писмена и официална позиция“, каза Нинова.

„Г-н президент, наложете вето на закона за ратификация за предоставяне на оръжие на Украйна. Първата – конституционно-юридическа, а втората м- морално-политическа“, заяви тя.

„Първата – това, което се гласува днес, намалява правомощията на НС и противоречи на Конституцията, тъй като Министър Стоянов е подписал договор, в който се пише, че анексите към него не важат на ратификация от НС. Това е противоконституционен текст. Анексите към международните договори са част от тях“, заяви тя.

„Имате и морално-политически причини да наложите вето“, каза Нинова и цитира думи на президента, че няма да насърчава войната в Украйна“, заяви лидерът на БСП.

Нинова призова за разум и отговорност.

„Нека в изпълнение на убежденията си, публичните си заявки и на основание нарушаване на Конституцията, да наложи вето. Той ще получи нашата писмена позиция още днес“, каза тя.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ БОРИСОВ НАПИСА ВЪВ ФЕЙСБУК:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа в своя профил във Фейсбук, че международната репутация на България е пострадала сериозно от грешната и нерешителна външна политика на правителството на Кирил Петков:

„Поздравявам ПГ на ГЕРБ-СДС, че последователно и аргументирано успя да защити правилната българска позиция за предоставяне на военна и военно-техническа помощ за Украйна.

 

След като международната репутация на страната ни пострада сериозно от грешната и нерешителна външна политика на правителството на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, днес 48-то Народно събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, ратифицира окончателно споразумението за предоставяне на военна помощ на Украйна. Така България стана част от съпричастността на цивилизования демократичен западен свят с украйнския народ, който стана жертва на руската агресия.

 

Но най-вече – човешкото ни достойнство, ръководи действията ни в този момент от историята, когато различаваме само добро и зло. България категорично избра!“

Tagged

1 thought on “Нинова и Борисов в тежък сблъсък заради Украйна. Съдник ще е народът!

  1. Няма смисъл! Военолюбците са високо платени Американски агенти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *