Нов скандал в парламента. ПП и ДБ откраднаха професор от ГЕРБ да го правят премиер. Асен Василев пък скочи на журналист

България отблизо

От „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) официално обявиха, че издигат акад. Николай Денков за премиер, който да получи втория мандат от държавния глава Румен Радев. Новината бе съобщена от съпредседателят на ПП Кирил Петков.

 

 

Според Асен Василев от партията му имат подкрепата на четири партии.

„Благодаря за търпението, днес обсъдихме на председателски съвет, кандидатурата за кандидат-премиер за втори мандат. Кандидатурата вече беше обсъдена с „Демократична България“ с националните органи на партиите, които я подкрепят“, обяви Петков.

„Академик на БАН и редовен член на Европейската научна академия. Професор и доктор на науките по физико-химия. Министър в три служебни и едно редовно правителство. С богат опит в управлението и член на „Продължаваме Промяната“, представи кандидата за премиер Кирил Петков.

„Ако ни питате дали този шанс е голям, то ще каже, че е поне с една партия по-голям, отколкото беше шансът за първия мандат“, каза Василев, визирайки инфарктното гласуване на кабинета „Габровски“.

Той заяви, че на срещи, обсъждащи подкрепа за правителство на малцинството са се отзовали: „Ние, ДБ бяха там, БСП, както и „Български възход“.

Малко след това започнаха журналистическите въпроси. Журналистка започна с питане: „Твърдите, че сте промяната, а взимате… кадър на ГЕРБ“.

Точно в този момент обаче Асен Василев наруши свободата на словото, заради което България се нарежда на 112 позиция в световен план.

Той умишлено започна да натиска микрофона на Кирил Петков и така я заглуши.

Все пак акад. Денков реши да отговори: „Приех тази номинация, която ще бъде представена на националните органи на съответните партии с идеята, че трябва да потърсим съгласие по най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се изгради стабилно правителство и парламент, който работи за хората“.

„Започваме разговори с всички политически сили. Идеята е заедно да видим какво можем да ни обедини и тези от силите, които са готови да подкрепят едно такова правителство да поемат ангажимент, че ще работят за политиките, които ние поставяме като приоритетни за хората

Утре ще изпратя писмо-покана до всички парламентарно представени партии за обща среща, защото смятаме, че дискусиите трябва да бъдат провеждани с всички партньори, които искат да участват в това начинание“, заяви Денков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *