Борисов се пусна с прочувствено слово: Излъгаха ви, а? Скоро ще разберете, че само аз не лъжа!

България отблизо

Съвестта ми е чиста, защото на тази дата ще съм предупредил българите какво ще се случва в следващите години. Както преди 2 години казах, че идва хаос, безвремие и тотална катастрофа. Това заяви Бойко Борисов на среща с Младежи-ГЕРБ в курорта „Св. св. Константин и Елена“.

„Инвестициите спряха, както спря и „Хемус“. Те мислят, че ме дразнят, телевизиите. А те като пуснат кадрите от „Хемус“ – тези огромни строежи, мостовете, направено, сега щеше да работи“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

 

„Щяхме да сме обиколили вече Търново днес. И щеше да се строи Търново-Русе. Аз не знам къде са им мостовете. Еконта дойде, излъга ви хубаво, налъга ви хубаво, като промоутърите с тиганите и прахосмукачките. И българите викат – ай леле, какво ще ви направят, като дойдат, заяви Борисов.

„Къде са ви магистралите, мостовете, язовирите?“, обърна се той на висок тон към бившите управляващи.

„Нашият девиз за кметските изброи трябва с бъде – да не допуснем в общините това, което се случи в държавата. Нещо такова. Катастрофа“, добави той.

Борисов изброи редица спрели проекти само във Варна. „И няма да стане“, отсече той.

Оставихме им 15 млрд. резерв, сега ти ни слагат 15 млрд. дълг на година. Ето това ни очаква. Те говорят нежно, меко, за да ги разбират политиците. След това следват инфриджмънт процедури или наказателните процедури. И те ще се стоварят върху България. Това, което се прави, абсолютно не отговаря на нито една от тези кутийки“, каза той, визирайки препоръките на Европейската комисия.

„Служебното правителство им извади много от далаверите. Но не заради нас. Защото иначе ще ги напишат на сметката на Радев. Те защитават себе си, не нас“, подчерта той по отношение на ПП.

Във връзка със слуховете, че се е срещал с Румен Радев, Борисов обясни: „Не съм се чувал, срещал с Радев от години. Да, аз ако исках да се срещна, щях да отида да си взема мандата за правителство. И там можеше да си говорим колкото искаме. И няма лошо да си говорим. И ако ме покани, ще отида да си говорим. Защото всички тези теми ще отидат при него – при служебните правителства“.

„Нямаше да го крия, ако съм го направил. Щях да го завява публично. Това е правилно политическите опоненти да си говорят. Но Асен Василев ги пуска едни такива, понеже те знаят какво са правили по апартаменти, по лаборатории, как дърпали са депутати, как са ходели да се спазаряват с Радев за юмрука, за второ, трето, и те мислят, че ние правим същото“, допълни той.

„Ако има среща, г-н Василев, пръв аз ще я обявя. Тя няма да е тайна. Но в момента внимателно заобикаляме всички събития, които биха могли да ни срещнат, ако забелязвате. Защото моят политически опонент в момента е Радев. Той е сериозният водач. Щетите които ПП нанесе на Б… Моите уважения към Денков, бил е заместник-министър при нас. Сега се опитват да се правят на злобни, на нахъсани, дотам“, коментира лидерът на ГЕРБ.

По отношение на Николай Денков той каза: „Стана академик докато беше министър. Използва служебното си положение, така биха казали в други времена“.

Борисов коментира и проектокабинета на проф. Николай Габровски: „Аз нито веднъж не съм се срещал с кандидатите за министри. Нито съм му се обадил по телефона. Ако ме беше попитал, примерно за Ники Павлов нямаше да се съглася. Не за друго, а защото другите щяха да се възпалят. Но той дори и това не ме попита“.

„Той прие от действително желание да се променя нещо“, каза той и добави: „Слагат едно мюре в лицето на Денков, да си го командват. Само че ние не постъпихме така. Партията има цяла зала с лидери – малки и големи, и мъже и жени. И то, и тя, и той, каквото ви трябва, това има. И то имаме. Всичко имаме. Ние сме съвременна бързоразвиваща се партия“.

Борисов разкри, че се е срещнал с проф. Габровски едва след гласуването в парламента на кабинета. Той му поставил и въпроса дали би участвал при следващ мандат. Габровски му казал, че „е приел и участвал, защото абсолютно сам е подготвил този кабинет и може да носи отговорност за него. Но следващ кабинет ще стане пазарлък за министри, той в пазарлък не иска да участва. Същото важи и за мен“.

Според председателя на ГЕРБ единственият шанс да има кабинет със следващите мандати е да се подпише предварително споразумение между партиите.

„Без подписан документ за ясно и прозрачно управление, отиваме пак на избори. Забелязахте ли, поискаха на ПП срещата да е без медии? Но Деси Атанасова, която иска всичко да е прозрачно, каза „не“, изтъкна Борисов.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *