Часове след назначението Сарафов развъртя метлата. Ще гони „гешефчетата“ и всеки, който е гласувал за врага

България отблизо

Още днес ще предложа подмяната на всички зам. главни прокурори, тъй като те показаха личната си привързаност към Иван Гешев. Не считам, че те могат да бъдат отделени от г-н Гешев. Това заяви пред медиите изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

„След като той вече не е главен прокурор, те не могат да останат и да продължат да изпълняват длъжността си. Седейки до него на тези брифинги, които той даваше, подкрепяйки го безрезервно, те не могат, нямат моралното право да останат.

 

„Очаквам подкрепа от достойните прокурори. Прокуратурата не може да бъде такава, каквато беше досега. Тя спираловидно влезе в една черна дупка, от която трябва да излезе. Прокуратурата трябва да работи в полза на гражданите, а не на главния прокурор или на дерибеи по места“, отсече Сарафов.

„Смятам, че последният месец показа ясно необходимостта и нуждата от реформи.

Прочетох това, което правосъдният министър Атанас Славово е написал във Facebook и съм абсолютно съгласен с неговите доводи за необходимостта от промени. Затова и първата среща, която ще инициирам, ще бъде именно с него. Ще обсъдим възможностите за това как да се помогне на прокуратурата – да се изчисти от лоши практики, както от вътре, така и отвън“, посочи той.

„Прокуратурата трябва да се изчисти не само от лоши практики, но и от тези, които ги създават. Не може г-н Гешев да го няма, но да останат „Гешевчетата по места”, както ги наричате медиите. Тоест тези, които подчиниха прокуратурата в интерес на бившия главен прокурор или на своя личен интерес, трябва да намерят интереса си другаде.

Очаквам подкрепа от министъра на правосъдието“, категоричен е Сарафов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *