Първа пресконференция на ПП-ДБ. Лошо порязаха българите: Ще стане, каквото ние кажем!

България отблизо
Всички партии в коалицията след проведени разговори са взели решение, че коалицията няма да подкрепи правителство с мандат и участие на ГЕРБ.

Това заявиха на първата си пресконференция слез изборите „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“.

В момента ПП-ДБ се опитват да сложат на тезгяха и други лекарства, заедно с мехлема „Анти Бойко“, заяви пред bTV журналистът Асен Генов. Той загатна, че партиите могат да превърнат конструкцията „евроатлантическа ориентация“ в реално клише. Според Силвия Великова от Българското национално радио обаче това е „устойчиво клише“ и има един арест който никога няма да допусне коалиция между „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ.

„Радев участваше в тези избори, без да участва действително в тях. Опитваше се да наложи недоверие в парламентарната ни система и примитивното послание, че всички са маскари и се провалят. Мълчанието на политиците отваря огромно информационно пространство, което се заема от национал-популизма“, допълни още Асен Генов.

Виктор Димчев пък подхрани спекулациите, че има разцепление в редиците на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Според него част от нея „ходи по акъла на президента Радев“. Останалата част пък мълчи, за да прецени „дали да подкрепи своя бивш съюзник в лицето на ГЕРБ“.

Не се съгласи с него Силвия Великова. Според нея ПП са казали две важни неща вчера. Едното е ясната заявка на Кирил Петков и Асен Василев, които са се противопоставили на внушението на Николай Събев, поискал оставката на Василев и Даниел Лорер, намеквайки, че в действителност има разцепление в ПП. Другото е, че няма да има коалиция с ГЕРБ.

Според Асен Генов в тази реторика на Събев може да се търси причина назад във времето – генезиса на бизнеса му, който е прецъфтял по време на управлението на ГЕРБ.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *