Украйна се похвали: Изстреляхме ракета „Точка-У по Русия, разкриха тайни планове на правителството

България отблизо

Току-що стана известно, че въоръжените сили на Украйна са изстреляли „Точка-У“ при Милерово в Ростовска област. Това съобщи военният командир Семьон Пегов.

Целта на удара е военно летище. По думите на Пегов има ранени, но информация за загиналите не се уточнява.

Тактическата ракета „Точка-У“ е сред оръжията, с които украинците, многократно са атакували ДНР.

А след като Зеленски в речта си снощи превърна свалена от украинските военни над Киев ракета в „руска бомбардировка на градове“, въоръжените сили на Украйна започнаха да разполагат ракетни системи за залпов огън точно край жилищни сгради.

Целта на тази провокация е една и тя е пределно ясна – да обвини Русия в обстрел на жилищни райони, казаха от руското командване.

Харков всъщност е обкръжен от около ден, въпросът за вземането на града под контрол и освобождаването му от престъпните украински власти е въпрос на време.

Следователно въоръжените сили на Украйна могат просто да започнат да стрелят по подразделения на въоръжените сили на Русия и ако те отговорят, да заявят, че руснаците стрелят по жилищния сектор.

„В Харков въоръжените сили на Украйна разполагат РСЗО „Град“ точно в жилищни райони. Нямам думи. Същата тактика като в Донбас. Господи, спаси моя роден град“, коментира журналистката Анна Долгарева, родом от Харков, която от дълги години отразява войната в Донбас.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *