Томислав Дончев метна бомба: Вижте кого готвят за министър-председател

България отблизо
Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев каза пред журналисти, че са официално уведомени от президентството за процедурата по връчване на първия проучвателен мандат. Дончев увери, че ще бъдат там в 10.00 часа. След три дни ГЕРБ-СДС ще представят своя кандидат за министър-председател.

Дончев посочи, че след 10 дни ще стане ясно какъв е съставът на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

 

Депутатът посочи, че разговорите и преговорите за съставяне на кабинет не са спирали, но всички опити са се оказали неуспешни. Дончев обвини политическите сили, с които имат идеологически и програмни сходства: „Ще използваме оставащата седмица или 10 дни за всякакъв тип опити, разбира се, публични, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще за съставяне на кабинет с първия мандат, което не изключва и вариантът кабинет на малцинството.“

 

Дончев посочи, че е задължен от всички български граждани, които са инвестирали своята подкрепа в ГЕРБ: „да направим тази последна стъпка, каза Дончев.ат правителство на малцинството. Дали е възможен? Труден, но възможен. Дали ще бъде за добро – това е най-важният въпрос. Кабинет, който няма потенциал да свърши полезна работа, няма да предлагаме.“ „Да, това няма как да е обичайна коалиция, няма как да е аритметична коалиция, последният шанс е формира кабинет.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че един „министър да бъде само експерт, това е ерозия на позицията, то е задължително да бъде експерт, но преди всичко трябва да бъде политик, защото от министерска позиция се прави политика.“

На въпрос кой ще е министър-председател, Дончев уклончиво каза. Може да е Борисов, може да не е, може да съм аз, всичко може. Ама другите партии щели да кажат може ли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *