Радев в Копривщица: С вашия завет и ценности ние влязохме в битката за нова България

България отблизо
„Ние сме в Копривщица да се преклоним и да благодарим. Да се преклоним пред вашите предци, които в най-мрачните периоди на нашата история, се изправиха и казаха: „На тази земя живее горд народ, за когото свободата и достойнството са най-висша ценност, по-скъпа от живота“. Това заяви президентът Румен Радев пред събралите се жители на Копривщица.

„Искаме да благодарим на вас – техните потомци, които през ветровете на историята, пренесохте тези ценности. Около тези ценности се гради и настоящето, и бъдещето на България. Защото Копривщица никога не се е срамувала и страхувала да бъде сред първите. От първата пушка, която извести на Европа и целия свят, че България се пробужда, до нашата битка за нова България“, каза още той. Радев припомни, че в началото на кампанията преди  пет години отново са били в Копривщица. „Тогава чухме от вас, че връщане назад няма, но и преклонна глава не бива. Това беше много задължаващ завет. С този завет и ценностите, които пренесохте през годините, ние влязохме в битката за нова България“, посочи президентът. Той подчерта, че е било изключително тежка битка и много трудна борба, пълна обсада, ежедневни атаки, лъжи, манипулации. „Съблазняване дори да влезем в преговори с мафията. Не влязохме, защото вашият завет и подкрепа бяха зад нас“, коментира той. Според него днес България е друга. „Говорим за идеи, решения, проекти, модернизация. Но това е възможно само и единствено, ако довършим започнатото“, категоричен е Радев. Той подчерта, че изборът за президент и вицепрезидент е изключително важен. „Той е залогът в тази битка. Затова насочиха атаките си към нас. Президентската институция ги разобличи и събуди енергията за протест и недоволство и ги свали от власт. Единствено чрез тази институция могат отново да се върнат на власт. В неделя ще покажем, че това няма да стане, защото България заслужава достойно бъдеще“, каза още Румен Радев.

 

„Българите сме свободни по дух и побеждаваме тиранията. Няма по-подходящо място от Копривщица да заявим ясно това – тук се зароди идеята за свободата, тук е началото на българското Възраждане и новата българска държава“, заяви Илияна Йотова и изтъкна, че с президента Радев са свободни и независими хора, които не се поддават на опитите да ги вкарват в сделки.

 

Тя благодари за подкрепата и подчерта: „За разлика от нашия опонент, който снощи трижди се отрече от политическа партия ГЕРБ, ние сме признателни и се гордеем с подкрепата на всички партии и организации, на хилядите хора в инициативните ни комитети в цялата страна, които застанаха с името си зад нашия екип“.

 

Йотова заяви, че Копривщица е родила цяла плеяда герои, никой от които не се е самопровъзгласил за обединител, защото „народът и историята посочват истинските обединители“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *