Сензационно продължение: Протестиращите измислиха как да съборят правителството!

България отблизо

Тридневна окупация на Народното събрание е  новият начин, чрез който протестиращите искат да съборят правителството на Борисов и ГЕРБ.

Това съобщава Нова телевизия, цитирана от Епицентър. Исканията са за незабавна оставка на кабинета.

Недоволството вече не е само срещу неоснователното вдигане на данъците, очакваното увеличение на застраховката „Гражданска отговорност“ и високите цени на горивата.

Хората вече са гневни и на демонстрираната наглост от членове на кабинета и други „висшестоящи“ гербаджии. Властта се опитва да раздели и окаля протестите. Да ги обяви за незаконни. Да привиква протестиращи в полицията, защото си позволявали да призовават за държавен преврат.

Ами за това се виновни управляващите. А не тези, които използват правото си на протест. Понеже, ако правителството бе подало оставка, след това проточило се до безкрай, десетгодишно гербаджийско управление, което вече разгневява и най-кротките, нямаше да има граждански неподчинения и други ексцесии.

А тъй наречената „окупация” на Народното събрание се организира в социалните мрежи от хората, които преди два месеца заедно с българи от чужбина, протестираха с искания за промяна в Конституцията и избори за Велико Народно събрание.

Междувременно продължават и протестите срещу високите цени на горивата, данъците и тези на майките на децата с увреждания.

И в момента е крайно наложително управляващите да не се вкопчват с всички сили във властта. И бързичко да подадат оставка. Понеже, ако не го направят сега, протестите само ще се радикализират.

Независимо дали тази радикализация ще стане веднага, или след някой и друг месец.

Защото едно е ясно. Хората повече не могат да търпят управлението на Борисов и ГЕРБ. И искат кабинетът да се маха незабавно.

А понеже това е желание на българския народ, който е суверенът на властта, то трябва да бъде удовлетворено час по-скоро. И Борисов да подаде оставка.

За да се избегнат всякакви граждански неподчинения, окупации и други ексцесии.

Сега Борисов трябва да решава дали да изпълни волята на народа или не. Защото протестиращите на улицата не са много. Но тях ги подкрепят в социалните мрежи над 80% от хората в България.

И затова, на неговата съвест ще тежи всичко, което ще се случи оттук нататък, ако протестите се радикализират.

Автор Иво Македонски,  barikada.info

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *