Румен Петков предупреди за енергиен апокалипсис в България! До няколко месеца оставаме без ток, ако не направим това!

България отблизо

В световен мащаб са инвестирани 10 трилиона долара в изграждането на възобновяеми енергийни източници, в резултат на което те дават 1.5% от световната електроенергия. А като цяло в енергетиката на света са вложени шест пъти по-малко средства, които добавят останалата. Това написа във фейсбук лидерът на АБВ Румен Петков.

„В България сме инвестирали 3.5 милиарда евро, които дават 6% от електроенергията, главно защото я изкупуваме от собствениците на ВЕИ-та на два и три пъти пи-висока цена (преференциална, никой не знае защо). Разликата я плащаме от Фонда за енергийна сигурност, вместо да гарантираме сигурността на базовите си мощности и бъдещето на ядрената ни енергетика, ние гарантираме дебелите портмонета на собствениците на ВЕИ-та. Чрез ВЕИ-тата сме съсипали десетки хиляди декара обработваема земя и за това никой не говори. И продължават да ни заблуждават, че това е бъдещето.

Ако сега не заложим на радикалното решение за гарантиране на собствената си енергийна сигурност чрез изграждане на „Белене“ и гарантиране на газовите доставки, катастрофата е неизбежна и то буквално утре“, пише още той. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *