Орбан закова чиновниците в Европарламента! Не вземайте решения от името на суверенни държави! Не ни налагайте какво да правим, защото ще ви изметем!

България отблизо
Унгарският парламент прие решение, което призовава за премахването на Европейския парламент в настоящата му форма и за заличаването в договорите за Европейския съюз на целта за „все по-тесен съюз“, предаде агенция ДПА.

Решението, внесено от управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесет депутати се въздържаха.

 

В документа се предлага евродепутатите да не се избират пряко от гласоподавателите в отделните страни членки, а да се излъчват от националните парламенти.

 

Орбан, който е привърженик на „нелибералната демокрация“, казва, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски ценности, които според него са подкопавани от космополитния и технократски ЕС.

 

Според него Евросъюзът трябва да е само икономическа и търговска общност и е противник на всички опити за политическа интеграция, отбелязва агенция ДПА.

Не може еврочиновници да диктуват кое е правилно и неправилно за една държава и да й нареждат дори кога да се къпе и дали да  се топли през зимата, допълва унгарският президент.

Не може да ни се налагат ценности, които противоречат на ценностите на нашия народ!

Не може да ни се диктува от кого да купуваме газ и петрол и от кого не!

Еврочиновниците са излишни и не работят за интересите на различните държави, а свои собствени, категоричен е Орбан. 

За тях се плащат много пари, но всъщност са излишни!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *