Рашков: Прокуратурата напоследък е много заета да защитава началника. Защо ли?

България отблизо
В момента прокуратурата е много активно ангажирана да защитава главния прокурор, тоест началника. Това е моят прочит на случилото се не само в петък, но и предходните седмици. В края на миналата работна седмица двама прокурори са търсили документи, свързани с образованието и дипломата на обвинител № 1 Иван Гешев.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

По думите му Софийската градска прокуратура е направила проверка в Академията на МВР след сигнал от страна на медия. Става дума за медия, сезирала държавното обвинение, че служители на МВР отишли във ведомството, за да унищожават документи.

„Това са абсолютни лъжи, но тази медия е удобна на прокуратурата“, каза Рашков, но не цитира името на медията.

 

Той отправи и въпроса дали прокуратурата не упражнява натиск върху МВР и дали не се притеснява да не открият нещо нередно с дипломата на Иван Гешев.

 

Думите на Рашков дойдоха по време на представянето на новия главен секретар на МВР – Петър Тодоров. Дипломата на Гешев пък попадна във фокуса на общественото внимание след като съмнения за образованието на обвинител №1 изказа първо бившият депутат адв. Минчо Спасов. По-късно темата бе повдигната няколко пъти, в това число и в пленарна зала, където служебният правосъден министър Янаки Стоилов отговори на въпроси на народните представители.

 

Междувременно заместникът на Гешев Даниела Машева увери, че дипломата е валидна, като намекна и че ако дипломата от Академията на МВР не е призната, то това означава, че такива са и на много съдии, адвокати и нотариуси.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *