Радев с тежка закана към политиците. Направете правителство, или…

България отблизо

„Българският парламент има да свърши важна работа. Има закони, които трябва да се приемат сега, а не през лятото. Преди да говорим за трети мандат, дадох достатъчно време партиите да поемат отговорност за съставяне на редовно правителство. Ако те са единодушни, че това няма да стане, няма проблем. Мандатите могат да се извъртят бързо“, каза пред журналисти Радев.

Той заяви, че ще покани „Български възход“ на разговори в президентството следващата седмица.

Президентът коментира и искането на оставката на Иван Демерджиев.

„Документите и мотивите на ръководството на МВР са дошли в президентството. Веднага след Враца ще ги изчета и ще се произнеса. Как партии могат да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и да си искат оставките.

Той ясно обясни какво прави МВР, за да компенсира дефицити, които са трупани с години“, отсече Радев.

„Вчерашната позиция на ПП показва още веднъж, че ръководството на партията има проблем с познаването на законите в България. Когато си обзет с ентусиазъм да променяш нещо, без да го познаваш добре, може да ви отведе до различно място“, заключи той.

Първо трябваше да се впишат българите като малцинство в Конституцията на РС Македония и тогава да започват преговори. До последно удържах позицията с настояване пред г-н Макрон. Това допълни президентът Румен Радев пред журналисти от Враца. 

„От ръководството и обществото на Северна Македония трябва да разберат, че пътят им към ЕС минава през уважаване на правата на македонските българи. Това трябва да се случи с уважение към общата ни история и общите ни корени“, каза още държавният глава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *