Симеон Дянков забрави постната пица и предрече невероятно правителство

България отблизо
Върви се към трети поред избори. Видя се, че ИТН нямат кадри, за да водят напред. Разделителните линии не са полезни за никого. На следващите избори ще видим повече възможности партиите да работят заедно. На следващи парламентарни избори БСП и ДБ ще имат повече проценти. Ще има възможност за широка коалиция, в която ще може да влезе и ГЕРБ.

Това каза бившият финансов министър Симеон Дянков от кабинета на „Борисов 2“ по БТВ.  Съгласен съм за съдебна реформа. Регионалната политика се загуби. В тази област ГЕРБ имат добри кадри. Служебното правителство не се справи добре с регионалната политика. Съдебната реформа е хубава, но трябва да има икономическа и социална политика.

 

Говорих неформално с различни политически сили. И това ги призовавам-време е за широка коалиция. Това не е плаваща коалиция, а с конкретни цели.

 

12 години на власт грешки се правят. И аз си отчитам грешки-в данъчната политика сравнително бързо да направим промените, без да отчитаме какво се случи в Европа и Гърция. Но това е управленчески опит. Затова трябват нови лица и управленчески опит. Без последното ще се правят грешки.

 

Школата на Харвард е добра школа. Но една-две лястовички пролет не правят. При нас имаше пет души, които бяха нови водители на нови неща. Двама не стават. Липсва регионалната и социалната.

 

Мен не ме е препоръчвал Иво Прокопиев за финансов министър. Има нужда от актуализация на бюджета. В нея липсва регионалната политика, но се надявам, че ще влезе между първо и второ четене.

 

Бонусите на пенсионерите поставят доходите им по-стабилни. Инфлацията е над прогнозата. В хазната трябва да дадем повече на пенсионерите, но не по този популистки начин. Трябва коалиция и сериозно правителство.  Не може да правим само социална политика.

 

България има кадърни икономисти. Тук има талант в тази област.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *