Прокуратурата започва проверка на Мангъров за всяване на паника сред хората. Майка с тежки думи към доцента заради болното си бебе

България отблизо
Всява ли паника с изказванията си доц. Атанас Мангъров проверява прокуратурата. Обвинението се е задействало заради участието на Мангъров в ефира на Нова телевизия, където той заяви, че 564 души са починали, защото са били ваксинирани срещу COVID-19.

Проверката трябва да установи дали има данни за извършено престъпление, каквото е всяването на паника, съобщи „Сега“.

 

Обвинението работи спрямо неясни критерии. През 2020 г. погна настоящия министър на здравеопазването (тогава председател на Българския фармацевтичен съюз) проф. Асена Сербезова, която предупреди за недостиг на лекарства в телевизионен ефир. Повдигнато й бе същото обвинение – за всяване на паника. Сербезова впоследствие бе оправдана.

 

Такова обвинение обаче не получи бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който заговори за ваксини с изтекъл срок на годност, отново пред очите и ушите на хиляди хора. Обвинението тогава отказа да разследва и посочи, че изказването на Бойко Борисов пред медии, дало повод за сигнала, е довело до информираност и обществена дискусия.

 

Сега прокуратурата решава да провери дали изказването на доц. Мангъров за ваксините всява паника. За двоен аршин не може да става и дума.

 

А иначе – Българският лекарски съюз сезира столичната комисия по професионална етика за изказванията на Мангъров. Министерството на здравеопазването пък публикува официална информация, в която опроверга твърденията на Мангъров и посочи – няма данни за връзка между починали и ваксинирани срещу COVID-19.

 

Трябва да се отбележи още, че доц. Мангъров бе едно от лицата на протеста срещу “зелените сертификати”, организиран от партия “Възраждане”. На протеста се стигна до ескалации и сблъсъци с полицията при опит на протестиращите да влязат в сградата на Народното събрание. Мангъров стана част и от работната група, сформирана след среща на премиера Кирил Петков и депутати от партията на Костадин Костадинов, която да нищи наложените мерки срещу COVID-19.

Междувременно майка от Кърджали отправи тежки думи към Мангъров.

Къде е терористът Мангъров, за да поеме отговорност за десетки такива случаи и за лъжите си и къде са здравните власти?, пише в профила си в социалните мрежи младата майка Ива Чичанова, цитирана от plovdid24.

И добавя:

„Дойде и моят сблъсък с Ковид! Докопа най-беззащитното съкровище у дома – бебенцето! Нека всички, които лъжат, че децата го карат леко, да дойдат в Инфекциозна болница да видят колко им е леко…..И факти – с ваксините, които имам, карам ковид с лека хрема и нищо друго. Слава Богу, че мога да се грижа за бебето в този труден за него момент.

Почвам много, ама много да се дразня от глупостите, които дрънкат за ваксините, без да си имат идея за какво става въпрос и да се правят на лекари и учени. Благодарение на слабоумното средновековно общество сме в това тъпо положение и няма да излезем, защото Ковид повтаря и то също тежко….

Къде е сега Мангъров да ми лекува детето? Блещи глупости по телевизиите, за политическа изгода, а негови колеги изнемогват да спасяват животи.

P.S. В отделението тук всички пациенти са неваксинирани, а за тях се грижат ваксинирани близки и персонал…..Вие от коя част искате да бъдете?“ 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *