Плевнелиев: Президентът и партиите на протеста пречат на демокрацията! Българите трябва да гласуват за ГЕРБ!

България отблизо
Росен Плевнелиев се „скъса“ да атакува Румен Радев по БНТ. От думите му стана ясно, че държавният глава бил популист, фронтмен на атаки, не е демократ. ”Румен Радев ли е демократ? Слави Трифонов ли е демократ? Тъмни сили прави се опит да бъдем отклонени да влезем в еврозоната през 2024 г.”, обясни той.

Няма баланс в това правителство. Румен Радев сложи своя приятел за служебен премиер. Президентът е президент на всички и трябва да има широко представителство.

Колкото повече е уверен, че ще бъде преизбран, толкова повече бърка. Всичко в тази държава започва и свършва с него. Радев не е демократ, защото наруши конституцията. Никога президент не е водил по такъв начин да води битка за властта. Такова чудо не принадлежи към логиката на действие на един демократичен глава. Радев е популист.

 

Мая Манолова какво е тя? Статукво. Дълбоко. Агенти на ДС работят за Радев. Шефът на стратегическия му съвет, той е с прякор „Майстора“. Ситуацията, в която се намираме е изключително опасна. Обществото иска факти и доказателство и това, което е добро, да надградим.

 

Аз съм снел доверието си, но никога не съм искал оставката нито на Станишев, нито на Орешарски. Ако президентът наруши Конституцията, то не е демократ. Радев нито спази, нито надгради институциите. Атаки срещу ГЕРБ ще има колкото искате.

 

Аз съм бил надпартиен президент. Дайте този път да е различно. Покажете с факти кой е нарушил закона. Румен  Радев поиска властта по незаконен начин.  ДАНС служат на България, получавал съм похвали за това, което се прави по руската линия. През 2015 г. по време на референдума и изборите, имаше руска кибератака. Тогава ДАНС посочиха , че това е най-бруталната атака. Аз единствен направих интервю пред медиите, за да посоча кой извърши атаката. Със сигурност има какво да се желае от нашите служи.

 

Ние видяхме заявката на президента за несправедливост. Как се уволни главния секретар на МВР? Ценностите се загубиха в една брутална война. Държавният глава инициира това нещо. И това е най-големият му грях. ГЕРБ не можем да кажем, че са били прави. Съдът и президента са длъжници по темата справедливост.  Радев е фронтмен на всякакви атаки.

 

Руснаците не окупираха практически. Георги Димитров две години говори на руски, а не на български. Американците поне ни се извиниха за атаката/ бел. ред. във фабриката за олио“/. Всички ми казаха: „Благодарим ви, г-н Президент, но днес демокрацията е в опасност“.  Партиите на протеста са популистки партии. Те ще трябва да изберат да работят или с БСП или с ГЕРБ. Ако отидем на нови избори, това ще разгради нашата демокрация.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев: Президентът и партиите на протеста пречат на демокрацията! Българите трябва да гласуват за ГЕРБ!

  1. От тая Бълвоч излиза че Кошлуков също трябва да се „изчегърта“ от БНТ!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *