Петков нагло към Радев: Служебното правителство ще купува газ, откъдето аз кажа!

България отблизо

Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор за 7 карго кораба с втечнен газ доставка на LNG. Това съобщи премиерът в оставка Кирил Петков на последното заседание на правителството „Петков“.

Условието е следващия месец служебното правителство и служебното Министерство на енергетиката да осигури инфраструктура с Гърция и Турция. Този договор, който днес ще се предложи е важна стъпка на екипа съвместно с ЕК за осигуряване на газ за следващите 6 месеца, добави Петков без да уточни обаче каква ще е цената на този втечнен газ. Тя била тайна.

Въпреки че си отива, Петков се опитва да диктува на президента какво да преви и каква газ да купува.

Малко по-рано неговите хора изразиха съмнение, че служебното правителство ще върне договора ни с „Газпром“ и ще започне да купува газ от Русия.

Това не трябвало да се допуска!

 

Министерският съвет ще предложи протоколно решение, което да даде правото на министъра на регионалното развитие да финансира близо 302 проекта на 196 общини с население до 5,9 млн. души. Правителството днес отпуска и 50 млн. за ремонт на 175 детски градини и училища от цялата страна, като средствата ще бъдат използвани приоритетно за ремонти на покриви и за енергоспестяващи мерки.

Петков уточни, че списъкът ще бъде публикуван в рамките на деня. Днес правителството ще изслуша и доклада на министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов, във връзка с установените нарушения в ТЕЦ „Брикел“ и санкциите, които предстоят. Всеки български гражданин има правото да живее в чиста околна среда и никой няма правото да нарушава закона, подчерта още Петков.

Като част от антикорупционната програма на правителството днес ще бъде представен готов законопроект от Министерството на правосъдието за защита на лицата, които предлагат и подават сигнали за корупция и закононарушения. Това е важна стъпка към борбата с корупцията и престоят още стъпки, които да бъдат обсъдени, завърши Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *