Правителството удължи помощите за украинските бежанци. Всеки може да отиде на хотел и да го хранят. Българите негодуват

България отблизо
Правителството удължи срока на действащата Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с временна закрила в Република България.

Според решението хотелиерите ще продължат да получават 15 лева на ден на човек за настаняване.

 

Помощта се използва в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър, след като лицата, търсещи временна закрила, са преминали през буферни центрове.

В съобщението, публикувано от пресцентъра на Министерския съвет, се посочва, че поради липсата на изготвена от служебния кабинет интеграционна програма с реални мерки за приспособяване на лицата с временна закрила в България, правителството е възложило на министрите на труда и социалната политика и на образованието и науката в едномесечен срок да разработят предложения за конкретни мерки за интеграция, които ще бъдат включени в нова програма.

По-лано, на 02.06.2023 г. Министерския съвет одобри предоставянето на помощ на лица, предоставили нощувка и изхранване или само нощувка по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България.

Междувременно варненка се ядоса и постна следното в голяма варненска група в социалната мрежа, пише Varna24.bg.  „Да забием един украински флаг на Аспаруховския плаж и да се приключва…

Много са нахални, върху хората сядат, не искат да плащат за чадъри, правят се на луди… ужас някакъв. Не ходете там ако имате друг избор!“, пише жената.

Ето и коментарите на останалите потребители на Фейсбук:

– „В автобусите е същото, пътуват си гратис и вдигат скандали сякаш са им длъжни всички“;

– „Същото важи за руснаците и румънците!!! До това положение сме се докарали – всички да ни мачкат именно, защото едните се подмазват на едната страна – другите на другата!“

– „Много негативни мнения чета за тяхното поведение у нас“

– „Оправихте цяла една нация, заради отделни елементи, типично по нашенски!“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *