От последните минути: МС излезе с официална позиция за воаяжа на Кирил и Лена в Солун

България отблизо

От МС проговориха за скандалния воаяж на премиера Кирил Петков и говорителката на кабинета му Лена Бориславова до съседна Гърция.

Посещението не фигурираше в официалната му програма.

 

„В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.

На срещата присъстваха лидерите на Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия, а също председателят на Европейския съвет.

Процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е водещата политическа рамка за регионално сътрудничество и основната регионална платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани. Тази инициатива е стартирана от България през 1996 и тази година Гърция е ротационен председател на ПСЮИЕ”, посочват от пресцентъра на Министерски съвет.

Министър-председателят се забърка в страшен скандал, след като в петък изненадващо замина за Гърция с говорителката на кабинета Лена Бориславова.

За да стигнат до там обаче, двамата са потрошили хиляди левове, пътувайки с правителствения „Еърбъс”. Нищо, че до Солун се стига за около 3 часа.

Междувременно в някои медии се появи видео от предполагаемата им тайна любовна среща.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *