Машината се завърта: Викат Делян Пеевски на разпит в ДАНС!

България отблизо

ДАНС извика на разпит Делян Пеевски. Проверката е във връзка с Досиетата „Пандора“.

Делян Пеевски се появи днес в ДАНС, предаде Нова тв.

От Агенцията обясниха още във вторник, че проверяват постъпила информация за възможни финансови нарушения на български юридически и физически лица в офшорни зони. Проверката е във връзка с Досиетата „Пандора“.

„Бях повикан от ДАНС и се отзовах веднага. Тепърва ще стават ясни нещата за много хора”, каза той пред журналисти и лаконично коментира, че вече е обяснил всичко с изявлението си от вторник.

Бившият депутат е единият от двамата българи, разкрити в рамките на международното разследване.

Припомняме, че името му беше замесено в мащабното разследване „Пандора Пейпърс“.

„Щом се показвам в публичното пространство, значи тепърва ще станат ясни нещата за много хора“, каза пред журналисти бившият депутат от ДПС.

Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга „Капитал“ и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения.

Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци.

Не е случайно избран и момента за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат.

По всичко изглежда, обаче, че този път протежето на ДПС Делян Пеевски няма да се отърве само с мъмрене. Ще има и по-сериозни наказания. По закона „Магнитски“. И по досиетата „Пандора“.

Да видим само докъде ще стигнат. Това е много важно за демокрацията в България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *