Математик предрече: След Коледа ще има много сериозно затваряне у нас! Ще отворят, когато…

България отблизо

„Още на 17 октомври здравната система беше препълнена, защото процентът от новите случаи, които влизаха в болниците, почнаха да спадат. При претоварена здравна система имаме голям процент хора, които се лекуват сами вкъщи, а са за хоспитализация“.

Това заяви математикът д-р Лъчезар Томов в предаването по БНТ. По думите му около 15-20% от новите случаи би трябвало да се хоспитализират. „Няма къде да се хоспитализират и стоят с пневмония вкъщи“, каза още той.

Според него най-добре са се справяли държавите, които са реагирали рано, от края на януари или началото на февруари. „Ние реагирахме през март месец. Държавите се справяха най-добре след абсолютен контрол при влизането и излизането на държавите, а след това тези държави не отпуснаха режима през лятото“, каза още той.

По думите му смъртността ще започне леко да пада. „Това официално ще се покаже като по-бърз спад, защото имаме повече възрастни хора болни, което означава и ще има повече хора в интензивните“, каза още той.  Според него процентът заразени у нас не е голям.

Той допълни, че след Коледа трябва да има по-сериозно затваряне, за да се свалят достатъчно нивата на заразяване, за да може да почне ваксинацията на нацията нормално.

„Ако свалим нивата на заразяване, ще може да почне ваксинацията и постепенно да се отпускат мерките, за да може лятото да забравим за проблема“, предупреди математикът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *