Извънредно: Нинова подава оставка като шеф на БСП!

България отблизо

Изчаках окончателните резултати. След окончателното преброяване на ЦИК оценявам резултата за БСП като катастрофален, особено че отстъпихме на четвърто място. Това съобщи на брифинг в централа на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова. 

„За това има много причини. Искам да кажа няколко неща и моля да бъде прието като лично мнение.

Отговорността я поемам аз, изцяло. От вчера една група в БСП ми иска оставката. Тя не ме впечатлява, защото това са хора, които 5 години го правят. Други хора – членове, симпатизанти, казват да не се приема оставката. На тях благодаря.

Абсолютна изненада е, че оставката ми я иска и служебният кабинет чрез говорителя си Антон Кутев. Абсолютна изненада е, че ИК на Румен Радев и Илияна Йотова ми искат оставката. На тези две структури предлагам да не се занимават с партийно строителство. Да не инженерстват БСП. ИК на Румен Радев да си гледа балотажа, а не да се занимава с оставките и ръководството на БСП.

Поемам цялата отговорност. Не обвинявам никого в това, което ще ви кажа. Вината е само моя, а тя е, че мълчах, когато трябваше да кажа истината. Това е моята вина и аз я поемам, като подавам оставка като председател на БСП“, заяви Нинова=

За нея е изненада, че оставката й е била поискана от Антон Кутев и ИК на Румен Радев и Илияна Йотова.

Ето видеото!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *