Евгений Дайнов: Борисов е втасала питка. Ще се съгласи на втора цигулка

България отблизо
Страх ме е в своето отчаяние ГЕРБ в комбинация с Радев да не пуснат в петък мръсна бомба. В деня за размисъл нищо никой не може да говори. Страх ме е, че са подготвили мръсна бомба. Надявам се очевидното успокояване на кампанията да ги откаже. Но ще видим. Всякакви падения сме виждали в българската политика. Толкова от високо да падаш за толкова малко време е рекорд дори за нас. Радев започва да се превръща в Лукашенко от АлиЕкспрес.

Това заяви  проф. Евгений Дайнов.

Той коментира кампанията и предстаящите в неделя поредни парламентарни избори. Според него победител от този вот ще излезе новата коалиция ПП-ДБ, а самият Борисов вече е готов да говори с тях.

„Борисов е втасала питка. Той е готов да участва в следния диалог: Идват при него правилните хора от ПП и ДБ, които да могат да говорят с него на неговия език и му казват “Виж сега, Бойко, ти изгради бандитско-корумпирана държава, която обслужваше Путин. Светът се промени и рано или късно при такива като теб ще дойдат едни добре облечени и много сериозни господа и ще питат защо. За да имаш какво да им кажеш, подкрепяй ни сега четири години правителството, без да искаш нищо”. Борисов е втасал за тови разговор. Той няма да мисли за ГЕРБ, а ще мисли за себе си, защото е уплашен и е в паника“, посочи проф. Дайнов.

Политологът коментира и поведението на президента Румен Радев. Според него става дума за огромно падение.

„Всякакви падения сме виждали в българската политика. Толкова от високо да падаш за толкова малко време е рекорд дори за нас. Радев започва да се превръща в Лукашенко от АлиЕкспрес. Много му се иска, но не знае как да го направи точно. Слава Богу. България има достатъчно здрава институционална демократична среда, за да не му позволи. В България, всеки път когато някой обяви грандиозно строителство на нещо, това значи, че корупционните схеми отзад вече са подредени. Това означава, че Радев се опитва да влезе в обувките на Бойко Борисов“, коментира още Дайнов.

„Това, че се опитва да диктува какво да пише в учебниците и каква да е целта на българското образование е екстремистка гледна точка, клоняща към тоталитаризъм. Той твърди, че образованието трябва да се занимава с патриотизъм и традиции, без да споменава човешки права и демокрация. Такива хора си представят обществото като кошер, а те са отгоре. Това е тревожно“, допълни политологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *