Денков: Радев предаде интересите на България! Горд съм, че подкрепих Зеленски!

България отблизо

Ще трябват стотици милиони левове за унищожаване на стари боеприпаси, вместо това можем да ги дадем за Украйна. Можем да попълним складовете с новопроизведена продукция. Не можем да дадем система за ПВО, не можем да оставим оголено небето на България. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти в парламента.

„В президенството се видя сблъсък на две различни представи на света. Мисля, че се видя аз коя позиция заемам. Поставете се на мястото на другия – ако сте нападнати, какво ще направи един премиер и президент, дали трябва да каже, че ще защити държавата си и търся помощ затова, или „не, аз няма да се съпротивлявам“.

Радев дълбоко сбърка! И си навлече гнева на народа!

Има агресор и защитаващи се. Целият международен ред се държи на това, че границите не трябва да се променят. Ако границите се променят, целият международен ред става неустойчив. Целият мир след Втората световна война се държи на принципа на „не променяйте границите“, посочи още Денков.

„Всичко, което е необходимо на България да защитава небето си, ще е тук, това включва и системата С-300″, заяви още Денков.

 

По темата с евентуална продажба на реакторите от АЕЦ „Белене“ на Украйна, Денков посочи, че има сериозен интерес. „Навремето Украйна беше технологичен хъб на Съветския съюз. навремето. Аз ги помня тези времена. Има изключително много ноу-хау да се развиват там високи технологии“, изтъкна министър-председателят. „Имаме интерес да си сътрудничим не само в ядрената енергетика, но и други високи технологии“, допълни той.

„Вторият пакет военна помощ е подготвен от служебното правителство, там все още тече изпращането на определени материали, в момента тече подготовката на трети пакет“, посочи Денков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *