Дариткова: Пак ще управляваме със старите си коалиционни партньори! „Борисов 4“ ще има, колкото и да вие опозицията!

България отблизо

Дариткова определи като спекулация твърденията за скандал между премиерът Борисов и Томислав Дончев във връзка с това, че правителството избра вицепремиерът Мариана Николова, която да организира изборите.

 

Томислав Дончев ще бъде част от кандидат-депутатските листи, каза още тя, като намекна, че вицепремиерът Николова няма да бъде част от листите.

 

„Ще зависим от избора на българските граждани. В бъдещия парламент се дава шанс да влязат различни партии. Очакваме настоящите ни коалиционни партньори, макар и разделени, ще бъдат в парламента, така че може би с тях ще бъде най-удачно да търсим ново управленско мнозинство“, каза още тя.

 

„Протестите ни дадоха възможност да преценим какво правим и как си вършим работата. Ние решихме да понесем политическата отговорност, за да можем да изведем България от кризата. Без работещ парламент нямаше как да се приемат здравните, икономическите и социалните мерки за справяне с пандемията. В този мандат на парламента ние водихме и една битка с Президенството, което наложи рекорден брой вета на всякакви закони“, добави Даниела Дариткова.

 

Тя отказа да отговори дали Любен Дилов-син и Нойзи ще бъдат в листите на ГЕРБ, нямала достатъчно информация.

„В ГЕРБ има процедура, по която се номинират кандидатите за народни представители. Регионалните структури извършват номинацииите и подсле информацията се обработва. Към момента все още тече анализ на тази информация. Ясно е, че премиерът Борисов ще бъде водач на листа в София – 25 МИР, както и в Пловдив. Аз ще бъда водач на листата в Смолян, г-жа Караянчева ще води листата ни в Кърджали, а настоящият здравен министър ще е водач във Велико Търново. На този етап това е уточненанта информация.

Трябва още време да се обобщят всички номинации и към края на другата седмица ще имаме пълна яснота. Важно е водачът на листата да има лидерска роля в своя регион. Не мога да коментирам дали премиерът Борисов ще бъде отново премиер или ще се занимава само с партията. Трябва първо да видим какво ще реши българският народ на 4 април. Няма как да управляваме с БСП и ДПС. По отношение на националните интереси и приоритети винаги сме търсили консенсус с всички политически партии, но настоящето ръководство на БСП е изключително некомуникативно и не виждам как може да се води диаолог с него, ако то продължи да е начело на социалистите след изборите“, завърши д-р Дариткова.

Tagged

2 thoughts on “Дариткова: Пак ще управляваме със старите си коалиционни партньори! „Борисов 4“ ще има, колкото и да вие опозицията!

  1. с кои стари партньори ще управляват с тези патриотите които останаха извън парламента. всеки който е станал подпора на ГЕРБ завършва като тях аут. народа помни какво са го лъгали и отвръща. желателно е и ГЕРБ да са там където сега са патриотите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *