ГЕРБ щели да съдят Радев за…бащинство. Вижте кой го казва

България отблизо

В много хазартен етап от нашата политика сме, заровете са хвърлени, всички клатят масата, за да ги завъртят в тяхна полза. Масата е много неустойчива, защото трябва да стъпи на 4 крака. Всеки от тях е с различна дължина, някои от тях са прогнили.

Надеждата е в петия елемент, който е първия, Румен Радев. Той е бащата на това нещо. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” социалният антрополог Харалан Александров.

„Румен Радев много явно заяви своето бащинство. Бойко Рашков е негов аватар. Присъствието му е много важно, той много им помогна да спечелят изборите. Той е носителят на потенциалната репресия в едно такова управление.

Един от начините да бъде удържана властта в такава несигурна ситуация е чрез репресия и човек като Рашков е много полезен. Напълно разбирам защо Кирил Петков толкова си го харесва.

Предстои напрежение от предстоящ опит за еманципация на „Продължаваме промяната“ от Румен Радев“, смята Александров.

Социалният антрополог коментира и стартът на новия парламент. По думите му, предишните два са били нещо като проблясък на лудост. „Съвсем сигурно е, че този започва много по-спокойно и обещаващо. Много е вероятно, че този триумфализъм да зададе културата на този нов парламент. Тези хора много дълго живяха в сянката на патриарсите.

ИТН са изумително смирени. Новата прекрасна двойка, на която възлагаме толкова надежди, очевидно успя да нарита ефективно другите братя – Христо Иванов, бедния Слави Трифонов, който изглежда като напълно посърнала икона, вече вярата не е насочена към него”, каза още Александров.

По думите му „Възраждане“ ще продължи своя мрачен възход. Според него има пряка връзка на организацията с „Атака“, а Костадинов има своите лидерски качества и влиянието му ще нараства през следващите години.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *