ВЪРХЪТ на слугинажа: Правителството на Борисов отново нанесе УДАР в ГЪРБА на Русия!

Свят

Генералната асамблея на ООН прие резолюция срещу милитаризацията на Крим, Черно и Азовско море.

Документът, сред чиито съавтори е и България, беше подкрепен от 66 страни, 19 се обявиха против, 72 се въздържаха.

Резолюцията настойчиво призовава Русия да изведе въоръженията си от Крим и да прекрати окупацията на украински територии.
В документа се настоява също Москва да спре преследването на търговски съдове и ограничаване на корабоплаването в Черно и Азовско море.

Изразява се и сериозно безпокойство, заради нарастващата милитаризация на Крим, предприета от Русия.
Осъжда се ескалирането на руското военно присъствие в Черно и Азовско море.

Същевременно се изразява „сериозно безпокойство, заради опасното засилване на напрежението и неоправданото прилагане на сила от страна на Руската федерация срещу Украйна, включително ареста на трите кораба на украинските въоръжени сили на 25 ноември 2018 г. в Черно море“. В резолюцията се казва още, че Русия трябва „безусловно и незабавно“ да освободи корабите и техните екипажи.

Документът е подготвен съвместно от представителите на Украйна, Австрия, България, Великобритания, Германия, Грузия, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Италия, Канада, Латвия, Литва, Люксембург, Молдова, Полша, Португалия, Румъния, САЩ, Словения, Турция, Хърватска, Финландия, Франция, Черна гора, Холандия, Чехия, Швеция, съобщава „Униан“.

Впоследствие към тях се присъединиха и Белгия, Гърция, Испания, Лихтенщайн, Македония, Малта, Нова Зеландия, Словакия, Унгария.

Срещу резолюцията очаквано се обявиха Русия, Сърбия и Беларус. Против нея гласуваха и Армения, Боливия, Бурунди, Венецуела, Зимбабве, Иран, Камбоджа, Куба, Лаос, Мианмар, Никарагуа, Северна Корея, Сирия, Судан, Южен Судан, Узбекистан.

Видите ли, ООН приело резолюция срещу милитаризацията на Крим, Черно и Азовско море. Само че забравило една „подробност“. Крим отдавна е руска територия. Понеже населението с 95% мнозинство, на референдум, прие Крим да се присъедини към Руската Федерация. И ако не беше станало това, сега в Крим щеше да има вилнеещи бандеровски банди, които гонят и убиват нашите руски братя. И щеше да е тъпкан с американски ядрени ракети, насочени срещу Русия.

А руските оръжия в Крим са просто отговор на ядрените ракети на САЩ в Румъния, Полша, Литва, Латвия и Естония. Русия просто се защитава. И то пасивно. И мирно. Но Западът, заедно с нас, я обявява за „агресор“? Не е ли това връх на наглостта?! И връх на Борисовия слугинаж?!

А по въпроса кой милитаризира Черно и Азовско море, изобщо не е необходимо да говорим. Достатъчно е да се запитаме чии военни кораби нахлуха преди няколко години в Черно море, без да имат право на това, понеже базите им се намират на десетки хиляди километри разстояние от нашето Черноморие? Ами разбира се, това бяха огромните американски самолетоносачи, които получиха добър урок от Русия. Достатъчно е да си припомним само инцидента с грамадния американски самолетоносач „Доналд Кук“, който един старичък руски Су-24, превърна в застинала насред морето грамада от желязо. И предсрочно уволни доста американски моряци, които и досега ходят на психиатър, заради преживения ужас.

И сега, понеже янките ги е страх да опитват отново от тези руски „удоволствия“, те пращат кораби на Украйна да се бутат в руски териториални води. И след това да плещят глупости, че Русия била милитаризирала морето. РФ просто пази границите си. И подава ясен сигнал на САЩ, че няма да им позволи да се разполагат като у дома си в Черно море.

А това, че Русия защитава нашето Черно море е добре дошло за нас. Защото представете си какво щеше да стане, ако РФ не беше стреснала силно янките? Ами тук щеше да бъка от кораби на САЩ. Щеше да има инциденти, стрелби, замърсяване на акваторията и други американски „благинки“.

Но, вместо да сме благодарни, че Русия пази нашето Черноморие мирно, правителството на Борисов става съавтор в осъждането на Русия като агресор в Черно и Азовско море. Нека тогава просто се запитаме защо янките се бутат в моретата, с които граничи Русия, на 13 000 километра далеч от бреговете на Америка? Защо тласкат Украйна към война с Русия? И не получиха ли янките онова, което им се полагаше като прекрачиха руските червени линии?

Именно тази пълна безпринципност и служене на чужди интереси, от страна на Борисовото правителство, ние наричаме предателство и нов удар в гърба на нашите руски братя. Припомняме, че само преди няколко дни, Борисов два пъти поиска императивно от Русия, да освободяла украинските моряци и кораби, които извършиха престъпление като нахлуха неканени на руска територия. Преди няколко месеца, правителството Борисов обяви Русия за враг на България. Значи, колко удара в гърба стават дотук? Май доста.

И после искаме Южен поток и АЕЦ „Белене“, и евтин ток, и евтин газ? Ами няма кой да ни го даде това. Защото никой не обича малодушните предатели. И нека Борисов не се извинява с „началниците“. А просто да си посипе главата с пепел и да се маха от управлението. Докато е време.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ВЪРХЪТ на слугинажа: Правителството на Борисов отново нанесе УДАР в ГЪРБА на Русия!

  1. „… И после искаме Южен поток и АЕЦ „Белене“, и евтин ток, и евтин газ? Ами няма кой да ни го даде това. Защото никой не обича малодушните предатели. И нека Борисов не се извинява с „началниците“. А просто да си посипе главата с пепел и да се маха от управлението. Докато е време…“

    За да се случат тези неща, Борисов, веднъж завинаги, трябва да се опита да започне да мисли с главата си, а не – със задника си! Той е длъжен да приеме твърда мъжка и национално отговорна позиция!!! Ако е мъж, разбира се…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *