Нова срамна провокация срещу България: Украинци номинираха Валери Симеонов за „Човек на годината“!

Свят

Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов е номиниран за наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината-2018“.

За това информират с официално писмо от името на българските културно-просветни дружества в Одеса и Бесарабия, съобщиха от пресцентъра на НФСБ, цитирани от blitz.bg.

С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември, Валери Симеонов е утвърден за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „За голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България. И за личен принос в културно-образователния процес на българската общност.

Церемонията по награждаването ще се проведе във Всеукраинския център за българска култура в Одеса от 13.00 ч.

Общоукраинският конкурс „Човек на годината“ е учреден през 2002 г. от Асоциацията на българите в Украйна. Конкурсът цели стимулиране и поощряване инициативите по запазването на историческите ценности, съдействие за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна, както и за  развитие на дружеските и делови връзки между Украйна и България.

Всички разбираме, че така наречената „Асоциация на българите в Украйна“ е едно американо-украинско НПО, което няма нищо общо с българите в Украйна.

Разбираме още, че по този начин САЩ и Киевският режим благодарят на Валери Симеонов за „вярната служба“. За издевателствата му спрямо майките на децата с увреждания, срещу протестиращите, и срещу българския народ.

Защото българите в Украйна отказаха да ходят на военна служба в украинската армия. И масово късаха своите повиквателни. Отказаха да се бият с руснаците в Донбас. Нещо повече, много от тях се включиха в армиите на Донецката и Луганска народни републики. Българските военни на ученията в Румъния отказаха да стрелят дори по дървени мишени, изобразяващи руски войници. Тоест, българи и руси са братя. И това няма да се промени.

И какво се оказва? Че Валери Симеонов го номинирали именно от тази „организация“, и то за „личен принос в културно-образователния процес на българската общност в Украйна“?!

Валери Симеонов „образова“ българите в Украйна?! Не можаха ли да измислят нещо по-добро от това? И това става в момент, когато армията на Украйна съсредоточава мощни сили и се готви отново да атакува и убива руските хора в Донбас.

И докато нашите братя и в Донбас, и в Одеса, и в цяла Украйна се борят с бандеровските банди, Валери Симеонов се прави на „герой“. Но защо точно в Одеса? Ами много просто. Там сега има военно положение. И бандеровците вилнеят навсякъде. И правят каквото им е угодно.

Следователно могат да изберат и Валери Симеонов и Бойко Борисов за хора на годината. И това няма да учуди никого в Украйна, която се гърчи под ботуша на военното положение, въведено от Порошенко.

Тази „награда“ цели да разруши дружеските връзки между България и Русия. Да покаже, че Киевският режим и правителството на Борисов са приятели.

Но народите на България и Украйна , заедно с народа на Русия, никога няма да бъдат приятели на един мракобесен режим, който избива своите граждани.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Нова срамна провокация срещу България: Украинци номинираха Валери Симеонов за „Човек на годината“!

  1. Срам и позор,целият свят знае че Америка ,и терорист номер едно във света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *