Връщат КПП -тата в областните градове. Усилено тече тайна подготовка!

България отблизо

КПП-тата в областните градове може да бъдат върнати, твърдят ползватели на социалните мрежи. Страната ни съвсем сериозно се подготвяла за подобно лошо развитие на  пандемията, като според един от вариантите това можело да се случи още на 18-ти ноември, ако броят на заразените нарасне застрашително и има опасност здравната ни система да не издържи.

Датата не е случайно избрана, тъй като се чакат още доста дни с голям брой заразени. За новите КПП-та специално били поръчани нови преградни съоръжения. За разлика от предишния път обаче, когато между 21 март и 6 май беше ограничено движението, но само с пътни конуси и живи полицейски сили, сега на входно-изходните артерии на големите градове ще бъдат монтирани бариери. Изработването на преградите бе поверено на чуждестранна фирма и бяха готови още през лятото.

Бариерите се съхранявали в складове и щели да останат там до последния момент преди монтирането. Паралелно с това е организирана и доставка на жилищни контейнери. Те пък ще се поставят до бариерите и ще се използват от полицаите там за битови нужди – място за преобличане, кратки почивки, ползване на тоалетна.

Информацията за връщането на безпрецедентните мерки вече се разпространява сред обществеността. Официалните служби засега или отричат, или запазват ледено мълчание. Само обелват през зъби, че към настоящия момент няма официален документ или устно разпореждане. Ако има нещо, то щяло бъде официално, а не скрито“.

Вече има и официално изявление от Валери Симеонов, който призова хората да бъдат затворени. Въпрос на дни е Борисов да го „чуе“.

Дали ще спре заразата, ако затворят градовете, не е ясно.

Ясно е само, че така ГЕРБ си гарантира спокойни избори без протести и без служебно правителство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *