Валентин Вацев: В ЕС скоро ще се запитат за какво сме им. И знаете ли какво ще си отговорят?!

България отблизо

Възможно е да има нови избори месеци след редовните, прогнозира политологът Валентин Вацев.

Теоретично е възможно и друго – някакви видими, но подценявани днес фактори, да поставят въпроса за засилване на президентската власт. Но дори и това може да не се реализира в следващата година.

Защото днес България е страна от полупериферията на ЕС, а другата година ще бъдем вече периферия.

В Европа ще започнат да се множат злобните намеци защо ни трябва България, за да обират нашите банкомати в Париж и в Берлин, ли?! Или да им плащаме социални помощи, а те да лежат. Нужна ли ни е България, такава, каквато е, защото си знаем, че дърдоркото Борисов е само „мистър Йес“, че той е част от политическата зестра на Ангела Меркел. А когато тя си отиде, а тя си отива, Борисов ще остане без международна политическа защита, ще остане само с дружбата си с Ердоган, а това не е повод за особена радост в европейската къща. Но затова пък ще продължат тихо и дискретно да го подпомагат от Кремъл. И от Анкара, разбира се.

 

Последната реч на Ердоган на конференцията на ДПС бе написана с цел да се кажат мили думи за аркадаша Борисов.

Но общото европейска раздразнение към Ердоган не може да не се прехвърли и върху гърба на Борисов.

Така че другата година е последна за Борисов. Тя би могла да не е последна, ако Борисов имаше друга схема за присъствие във властта. Но днешната схема на присъствие във властта на Борисов е ограничена с другата година. Борисов може да си отиде или през пролетта или през есента на 2021 г., но следващата година ще бъде последна за него.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *