Д-р Цветеслава Гълъбова: Слушах Борисов и ми стана бясно! Как да обясня на баща си, че не е съществувал?

България отблизо
От материал в новините на Нова тв, а май и другите са имали подобни, научих, че за няколко години са направени неща, които онези, дето много приказват за 50 години не са направили, заяви д-р Цветелслава Гълъбова.
 Първо ми стана смешно, после и гневно. И понеже не съм олигофрен, а имам прилично ниво на интелект, вкл. и памет, знам, че продадените по време на кражбата, наречена приватизация, активи са били в размер на няколко ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА.

За колко са продадени е един друг, предизвикващ много гняв у мен, въпрос. Та, оказа се, че нашите бащи, майки, баби и дядовци са мързелували, ама яко мързелували. Хилядите училища, детски градини, болници, поликлиники, заводи, около три хиляди язовира, АЕЦ и още много много други активи, увеличеното до близо девет милиона население, което е най-ценният актив на една държава, всичко това е наша тъпа илюзия. А трудът на предишните поколения просто е бил едно губене на време. Е, наистина ми стана бясно. Знам, че ще ме нарекат червен, пембен или незнамсикакъв боклук, но пред фактите всички ще трябва да замълчат. Включително и тези, които ползваха АБСОЛЮТНО всички облаги на предишния строй, а сега първи мятат сочни плюВки.

 

Да, понеже нещичко поназнайвам за природата на човешкото поведение, съм наясно, че това е една от най-гнусните манипулации – унижение през обезценяване. Не че този, който го направи днес, знае това, но пък го изигра перфектно. И нямаше кой да го спре или просто попита кое е това непостроеното за 50 години. И телевизиите се надпреварват да го излъчват, новина правят. И така ми дойде наум, че тези, дето са си клатили краката 50 години и НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ – нашите родители и техните родители, са просто едни хора с отпаднала необходимост. Като имоти на военното министерство. Но, уви, тези стипендианти на НОИ, които яко са мързелували, са непродаваеми.

Гадно е, нали. А мен ме вбеси. Защото моите родители, както милиони други, не са крали, съвестно са работили, създали са, отгледали и възпитали две деца и са дали своя достоен принос за нищоненаправеното за петдесет години в България. Мама отдавна е звездичка, а баща ми е един достоен, немърморещ пенсионер, живял в три различни режима в България и каза „Такова чудо не е било НИКОГА!“

И вместо да получат благодарност за труда си и почит за възрастта и опита си, днес тези хора, както и ние – по-младите, но все пак с памет, научихме, че НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО ЗА 50 ГОДИНИ. Не само пенсионерите, явно всички сме хора с отпаднала необходимост. И много пречим…на кого и за какво оставям на вас да прецените.

Tagged

9 thoughts on “Д-р Цветеслава Гълъбова: Слушах Борисов и ми стана бясно! Как да обясня на баща си, че не е съществувал?

  1. На тоя думите му изпреварват мислите му и затова постоянно говори глупости за тия които не помнят,но ние помним.

  2. Д-р Гълъбова, като човек, който е живял и при социализма Ви подкрепям за всичко, което сте написали. Познавам Боко от 1969 г., когато той беше дете и си играеше в двора на пожарната зад разрушения ж п Завод „Г. Димитров“-София. Той всичко е получавал лесно, винаги е сядал на готова маса и затова не може да оцени правилно значението на чуждия труд. Аз обаче искам като обикновен гражданин на тази страна, някой психиатър или група от професионалисти в областта на психиатрията да го наблюдават и да му поставят точна диагноза. Очевидно за мен той не страда от деменция или амнезия, но има явни признаци на шизофрения / параноя, раздвоение на съзнанието или мания за величие/. Ако имате контакти със психиатри извън България представете пред тях репортажи на нашите журналяги и лизачи, за да оценят и визията му. Настана време за спасение на България от неговите прояви на безумие. Показателни са последните му действия свързани със закупуване на ваксините за Ковид 19. Едва вчера те бяха одобрени от ЕС а той разпореди еднолично да бъдат закупени преди месец. Последните съобщения за мутации на вируса ни кара да се плашим.Всички са подтиснати психически и поставни в стрес за живота и здравето и на нашите деца и внуци.Този холиричен психопат става много опасен и трябва да бъде лишен от власт и поставен под наблюдение в някоя психиатрична клиника, при съществуващите условия , за които през последните десет години има съществен личен принос. Дълбоко се покланям пред Вашата смелост да изразявате открито и обективно мнението си. През последната година съм прочел няколко Ваши публикации в различни медии и следях участието Ви в помощ на измисления от Боко щаб за борба с Ковид-19. Според мен само Вие и доц. Мангъров казвате на хората истината.
    С Уважение:
    Владимир Георгиев – дипл. пожарен инженер

  3. Напълно права във всичко написано/казано е мъдрата ни будителка!

  4. Много успяха „да направят власт имащите у нас: 2017-изклаха кокошките заради „птичи грип“, 2018- изклаха овцете и козите, 2019- изклаха прасетата заради свински грип, 2020-затвориха хората заради грип, който дори вече и в Китай го няма! Имаме най-скъпото и най-скапано здравеопазване“. Имаме най-скъпите и най-скапани магистрали, които се разпадат още преди да са довършени!! А тези от Татово време, чак след 50 години от построяването им се сетиха че трябва да се ремонтират!!! Иван Костов построи само една отсечка от 10 километра на инат и само и само за да заобиколи Правец ….И до там! И след това се почна една приватизация, която 30 години няма край…. Но някой от нея им остават спомени по нощните шкафчета, на други им остават апартаменти, а тези които хептен за нищо не стават им намират „тихи“ дипламитически места по чужбина вместо да търкат наровете в някои места с по-особен режим и свобода!

  5. Има една българска поговорка: „Не се хвали сам,а чакай другите да те похвалят!“ Интересно е какво ще пишат историцете след 10-20 години за пожарникарското управление?

  6. Ех как ми се иска тези 50 години България изобщо да не ги беше изживявала.
    Тази разсипия, това унищожение на природата, на човешките идеали, унищожението на българските села, геноцида над българското население, липсата на свобода, научиха хората да са крадливи и мързеливи, научиха да мразят ближните си и Родината.
    Ах защо ни наказаха с този долен и противен строй, нанесъл и все още нанасящ поражения над Родината ни. Най-черният период в историята на България!
    Тъжно е, че има такива индивиди, които жалеят за него и изтъкват „предимставата“ на онези години. Населението било стигнало 9 млн.. А за предните 45 години, че населението се е увеличило с над 2 пъти забелязвате ли го?Населението след толкова воини е нарастнало 2 ПЪТИ, а не с 2 млн.!!! Да не говорим, че още по времото на онези години, в краят им по-точно, естественият прираст е отрицателен.
    От онези хубави години и онзи хубав строй хората се опитваха да се отърват всячески, но онези пазеха границите…да не избягаме от хубавото.
    Дано децата на нашите деца забравят този гнусен период и дано всичко построено през него изчезне завинаги, като мавзолея на онзи продажник Димитров.
    Строили били. От това строителство сме станали една от най-болнавите нации в Европа. Щото онези строяха скапани заводи, дето ни тровеха с години. Скриха за Чернобил, а сега всякакви видове ракови заболявания морят народа ни.
    Обаче някои все още си го търсят онзи строй и онова време. Липсва им авантата, кражбата, кръшкането от работа, мързелуването и скатаването и т.н.

      1. И по какво си личи? За часова разлика чували ли сте?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *