Браво на нас: Населението в България намалява, но според ЦИК, вече приближаваме осемте милиона!

България отблизо

Право на глас на утрешните парламентарни избори, според Централната избирателна комисия, цитирана от Нюз.бг, имат 6 732 316 души. Това са само хората, които живеят в България, защото никой досега не е изготвял поименни списъци на българите, които живеят в чужбина.

Следователно, в България живеят над седем милиона и шестотин хиляди души. Почти приближаваме осемте милиона. Така се оказва, по простата причина, че децата в детските градини, по данни на Националния статистически институт за 2020 година, са 217 867. Учениците от първи до четвърти клас са 248 354. Учениците от пети до дванадесети клас са 459 246. Или общо 925 467. Както се вижда почти един милион са децата и учениците. 

Като ги прибавим към цифрата на имащите право на глас 6 732 316 стават общо живеещи в България са 7 657 783. Близо седем милиона и седемстотин хиляди души. Значи успешно приближаваме осемте милиона.

И това въпреки огромния демографски срив, въпреки пандемията, която убива непрекъснато, въпреки безработицата и мизерията, която мори безработни, работещи и пенсионери.

Въпреки всичко, според ЦИК, населението в България се увеличава. Оставяме на вас да си отговорите защо става това.

А после може да приказваме колкото си искаме за честни избори и прозрачност на вота.

barikada.info

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *