Борисов: Явно законите и карантината не важат само за Радев! Ние правим бюджет за хората да са по-богати, той го критикува!

България отблизо

„Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме.

Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения – президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина.

Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона“.

 

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук във връзка с факта, че презиентът Радев отказва да влезе в законовата 10-дневна карантина, въпреки, че е бил в контакт с ковид-заразен.

 

Това е третият пост на министър-председателя, откакто е под карантина, заради положителен ковид-тест.

 

Борисов коментира и критиките на Радев по отношение на проекто-бюджета.

„Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България“, написа Борисов и добави:

 

Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет.

С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?
Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета, зависи от българския народ, подчертава министър-председателят.

 

Припомняме, че вчера президентът Радев подложи на остра критика внесения от ГЕРБ проекто-бюджет. „Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове“.

Tagged

1 thought on “Борисов: Явно законите и карантината не важат само за Радев! Ние правим бюджет за хората да са по-богати, той го критикува!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *