Проф. Александър Маринов: Нахална и глупава лъжа! Бюджетът не се съгласуван с президента и няма как да е!

България отблизо
„Нахална и глупава лъжа “ – така началникът на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов определи думите на управляващите от вчера, че Румен Радев е съгласувал с тях проектобюджета за 2021 г.

„ Дори и студентите знаят, че президентът е на края на процедурата, когато бюджетът е приет. Бюджетът не се съгласува с президента, освен в частта му за бюджета на администрацията на държавния глава. Този документ, който показаха с манипулативна цел, се отнася за съгласуването на бюджета на президентството, който е малко над 8 млн. лв. Това се прави от всеки първостепенен разпоредител“, обясни проф. Маринов.

 

„Томислав Дончев или не е чел това, което говорихме през пролетта, или е забравил. Бюджетът е разоряващ не защото не е социален, а защото не е ясно защо се харчи.“, заяви пред бТВ  проф. Александър Маринов по повод думите на вицепремиера по повод проектобюджета за 2021 г., че ако правителството следва препоръките на президента, това, което прави, е едновременно правилно и неправилно.

 

„Може да се каже, че бюджетът е предизборен, защото това са едни общи приказки, а междувременно държавата живее от шест месеца в остра криза. Много експерти се изказаха остро срещу бюджета, това не е случайно“, коментира още той.

 

По думите му засега е невъзможно съгласие между президента и кабинета. „Правителството единия ден говори едно, а на другия ден прави друго“, посочи председателят на Стратегическия съвет към президента.

 

„Ако погледнем нещата от март насам, ще видим, че има хаос и непоследователност. Проблемът не е с недостига на легла, стаи и апаратура, а с недостига на лекари и медицински сестри. Проблемът е заради натрупване, което заслужава много сериозно внимание“, заяви проф. Маринов.

 

Той коментира и ситуацията с прекъснатата визита на президента Румен Радев в Естония. Държавният глава заяви, че „доброжелатели“ от правителството стоят зад това визитата му да приключи по-рано от планираното и нарече случилото се „активно мероприятие“.

 

„Някои неща станаха ясни след оставката на директора на Столичната регионална здравна инспекция. СРЗИ е получила тази информация във вторник, въпреки че министърът на здравеопазването я обяви в понеделник. По какъв начин е уведомен президентът? Има ли документ за това? Това е в компетенциите на СРЗИ. Държавният глава трябва да бъде уведомен по надежден начин, а не да се изчака да замине и да се стигне до тази конфузна ситуация“, каза проф. Александър Маринов.

„Президентът е отговорен човек, той не би направил нищо, с което да зарази хората, с които работи, които са около него“, добави той.

Tagged

1 thought on “Проф. Александър Маринов: Нахална и глупава лъжа! Бюджетът не се съгласуван с президента и няма как да е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *