Борисов съди Рашков! Бил го обидил на тема чекмедже

България отблизо
Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще съди служебния вътрешен министър Бойко Рашков за поне 25 000 лева. Причината – думите на Рашков относно АМ „Хемус“ и че „тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми“. Това твърди адвокатът на Борисов по случая – Менко Менков.

След тези думи, Борисов на няколко пъти искаше доказателства от Рашков, които да подкрепят думите му. „Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката“, настоява лидерът на ГЕРБ.

 

Пред в. „Сега“ Менков отказа да съобщи точно какво обезщетение ще търси Борисов, но обясни, че делото за вреди ще бъде заведено в Софийския градски съд, а там се гледат дела с цена на иска над 25 000 лева.

 

„Днеска вече сме оформили документите и го давам на съд“, обяви Борисов на 9 ноември.

 

Адвокат Менков обясни, че делото е готово, но се чакат официалните телевизионни записи, за да бъде внесено в съда – такава била процедурата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *