Борисов: Не сте ме разбрали, няма да кандидатствам за президент! Тичайте при татко си Румен

България отблизо

„Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!“, това написа във фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов, след като бе изписан от болницата, където преди два дни бе оперира.

Той обаче уточни, че нямало да се кандидатира за президент, защото размислил по пътя от болницата до вкъщи. „Не, няма да се кандидатирам за президент!“, пише сега Борисов.

Причината за недвусмислието дойде от самото изказване на Борисов пред болницата.

На въпрос пред болницата : „А вие в тази битка ще влизате ли?“, той отговаря „Естествено“. На уточняващия въпрос: В президентската ли? – отговорът оотново беше, „Ако направят служебно правителство – да!.

Сега в поста си Борисов пише, че ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх.

„Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента“, казва той.

По думите му обаче омразата, която днес ги обединявала, върши работа за кратко. След това било необходимо да покажат своя капацитет.

„Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата“, казва премиерът в оставка.

Според аналитици, Борисов е разбрал какъв автогол си скарва с мерака за президентския стол и даде заден ход.

Защото иначе ще бъде окончателно изхвърлен от политиката и ще последва съдбата на Цецка Цачева.

Tagged

2 thoughts on “Борисов: Не сте ме разбрали, няма да кандидатствам за президент! Тичайте при татко си Румен

  1. НЕ СМЕ СИ ГО И ПОМИСЛИЛИ …САМО ТВОЯТ МОЗЪК МОЖЕ ДА ГО СЪЧИНИ …НАРЦИСТИЧНИЯТ СВЯТ В КОЙТО ЖИВЕЕШ ….ИЗБЛЕДНЯВА ….НЕЩАТА В ДЪРЖАВАТА , МАКАР И ТРУДНО ЩЕ СЕ РЕГУЛИРАТ …НИЕ ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЯТ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА … ТИ СИ ВРЕДЕН И НА ЗЕМЯТА ПО КОЯТО СТЪПВАШ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *