Радев пред ООН: България има ново лице и е готова да решава всички важни проблеми

България отблизо
Необходима е всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща със заместник-генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем.

Държавният глава благодари за възможността България да е домакин на конференцията, посветена на демографските предизвикателства и бъдещето на Европа, която ще се проведе следващите два дни в София.

 

„Всички виждаме необходимостта от всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси. Искам да ви уверя и вие знаете от нашата съвместна работа, че България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал. За посрещане на демографските предизвикателства пред нас и особено за създаване на благоприятна среда за децата, жените, младите хора, хората с увреждания и всички уязвими социални групи, така че да постигнем стабилност и просперитет в нашето развитие“, заяви президентът Румен Радев.

 

„Прекрасно е усещането да бъда във вашата хубава страна. И благодаря за това прекрасно чувство да бъда тук за първия сняг. Искам да благодаря на вас и на българското правителство и българския народ за усилията за постигане на целите на ООН за устойчиво развитие“, допълни Наталия Канем, заместник генерален секретар на ООН.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *