Борисов многострадално: Радев е агент на Русия! Предизвиква хаос в държавата, за да излезем от правилата на ЕС и да заиграем под чужда свирка

България отблизо

„Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. Партиите се държат безотговорно. Те не искат и с Трифонов да говорят, не искат и с БСП да говорят. Кой ще оправи отношенията, когато има разединител на нацията, а не обединител. След няколко месеца ще вадим пари за нови избори. Бедна държава, стотици милиони за избори през два месеца. Това каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов на извънреден брифинг.

„Обвиняван съм заради Балкански поток и добрите отношения с Русия. Не можем да не застанем зад Навални. Крещящо мълчание от Радев и Трифонов. Как за Северна Македония правехте коментари. Какво ви пречеше да направите правителство с втората партия и да си отидете на избори.

Искат да влязат кампания, за да лъжат пак. Айде третите ги знаем, че няма да се изкажат. Няма ги обаче и четвъртите и петите, които се кълнат в евроатлантизма. Нямат позиция, За шестите да не говорим, те имат друга функция. Те с 4% говорят от името на народа, а ние с 27% сме заминали“, обясни Борисов.

„Отговорният за хаоса, който се създаде се казва Румен Радев“, категоричен е премиерът.

„Мажоритарната система се приема за друг път. Има много противоречиви текстове, които се бият един с друг и не се знае как ще бъдат разтълкувани при едно обжалване до съда и не се знае дали изборите няма да бъдат касирани“, алармира министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

„Абсолютно правен и конституционен прецедент. Новите варвари превъртяха времето. Никога не се случвало за една вечер да се приеме кодекс и да бъде издаден указ един ден по-рано от обнародването му“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Ама верно“, възмути се Борисов и допълни, че президентът Радев е овладял и времето.

„Татяна Дончева беше кандидат на БСП срещу мен за кмет, Мая Манолова беше при Станишев, Наско Атанасов и Христо Иванов са ми били депутати и коалиционни партньори. Кои са новите. Те са токсични“, констатира премиерът.

“Фирмата с машините е дарител на “Да, България“ и то си пише“, допълни я Бойко Борисов.

„Те минаха правителство на Орешарски. Новите велики юристи, начело с председателя, пробутаха по-скандални текстове. Очакваме още по-скандални промени, отново направени не в 12 без 1, а почти в 12“, каза Атанасова.

„Всяко нещо, направено на Разпети петък, има кой да го осъди. Няма да внасяте Избирателния кодекс в Конституционния съд, за да видят българите какво са направили. Няма да го обжалвате“, нареди премиерът.

„Те уж са ни уволнили, уж има мораториум, а в същото време кандидатът за президент ни дава задачи. Потърсете Рюте, аз го потърсих и му казах: „колега, искаме машинно гласуване“. Той ме попита: „Бойко, за какво ви е? Ние се отказахме, защото не може да се защити резултата“. Холандия ни е пример, нали? Погледнете Гърция, нали съседите гледаме. На кого се дава предимство и кой може да гласува. Погледнете, прочетете и сравнете. Затова съм бил против. Въведохме го, а колко гласуваха на него – 24%. Сега наказваме народа. И Христо Иванов ще гласува на машина, ще – не ще.

Tagged

1 thought on “Борисов многострадално: Радев е агент на Русия! Предизвиква хаос в държавата, за да излезем от правилата на ЕС и да заиграем под чужда свирка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *