Слави Василев: 45 НС свърши работата си – да свали Борисов

България отблизо
45-ото Народно събрание свърши работата си – да свали Борисов. Този парламент е успех, който показа, че и по-малките политически формации могат да бъдат чути. Това коментира пред Българската национална телевизия политическият анализатор Слави Василев. Според него изборите през юли не трябва да ни плашат, защото интересът към парламентът се повиши.

По думите на политолога доц. Антоний Гълъбов пък провалът на 45-ото Народно събрание бил програмиран.

 

„Има такъв народ“ не сформира правителство, въпреки мнозинството си. Големият въпрос е как ще реагират българските граждани. Те трябва внимателно да наблюдават какво се случва и да гласуват“, обясни той. Според него се разчита на разочарованието на българските граждани – това било планирано.

 

„45-ото Народно събрание обслужи интереси, което е безспорно. Сега цялата отговорност е на президента – той не подлежи на контрол, а и ще назначи служебно правителство“, коментира доц. Гълъбов.

 

„Състоянието на държавата, такова каквото е, предполага, че Радев трябва да е внимателен относно служебното правителство. Темата служебно правителство и отговорността е преекспонирана“, смята политическият анализатор.

 

„Само 26% от българите решиха да гласуват с машина – това бяха основно млади и образовани българи“, коментира още Гълъбов. На свой ред Василев му отговори: „Може би хората не знаят колко изборни манипулации има“

 

„Машините има своите ползи, но възрастните хора ще бъдат затруднени – може да се разкрие и тайната на вота“, смята доц. Гълъбов.

Tagged

1 thought on “Слави Василев: 45 НС свърши работата си – да свали Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *