Борисов: Българите са най-забогателите хора в ЕС през последните 10 години! И това е благодарение на мен!

България отблизо
Премиерът Бойко Борисов от сутринта ни подхвана с хвалбите за своето управление. Този път във Фейсбук той реши да излъска сгромолясалия си имидж с обяснението, че по времето на ГЕРБ сме забогатели тройно.

„За последните 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението до 9586 евро. Това е видимо от проучване на авторитетния германския застраховател Allianz“, коментира Борисов в профила си във фейсбук.

По думите му „благодарение на добрите резултати през последните години българските домакинства и икономика са подготвени за кризата“.

 

Това не ни успокоява, а ни амбицира да работим още по-усърдно. Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор. Пенсиите също ще бъдат увеличени и догодина, а до края на пандемията ще продължим да подкрепяме възрастните хора с допълнителни 50 лeва към пенсиите. Продължаваме с политиките ни за помощ на бизнеса, които вече запазиха близо 300 000 работни места, допълва премиерът.

 

От анализа на Allianz Global Wealth Report (доклад на Allianz за глобалното благосъстояние) става видно, че за периода от последната финансова криза (2008) досега нетните активи на глава от населението в Чехия са се удвоили до 17 494 евро, а в Полша те са нараснали от 3319 до 8757 евро. В бившия Източен блок първа по този показател е Словения с нетни активи на глава от населението от 20 512 евро.

 

Припомняме ви, че вчера ни заля от видеа за изненадващите му посещения по села и паланки. Международни проучвания показват, че ние продължаваме да сме най-бедната страна в ЕС.

Tagged

1 thought on “Борисов: Българите са най-забогателите хора в ЕС през последните 10 години! И това е благодарение на мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *