Журналисти и общественици помляха Радев след срещата с ДБ. Президентът е резидент на Москва! /?!/

България отблизо

Няма никаква логика да твърдим, че зимата ще бъде страшна. Не сме във война, справяме се прилично икономически. Това каза политологът Любомир Стефанов пред Нова нюз.

„ДБ и Радев споделиха взаимната си фрустрация и не чух щрихи за бъдещето. Имаше политическо и личностно говорене. Дано като изключат камерите да кажат същественото. Радев няма партия, но има служебно правителство, което използвайки момента, че е ничие, разчиства едни авгиеви обори. Президентът е назначил тотална ревизия на предишното управление. Той е взел страна срещу партиите, които опитват да променят секторни политики. Радев разчиства по оста някому“, посочи той.

 

И допълни, че има опасност парламентът да се превърне във функция на президента. Според него и в момента се гласува смесено, а ако хартия замени машината, това ще е крачка назад.

Журналистът Виктор Иванов определи консултациите като скучни.

„Радев изглежда е влязъл в предизборен период. Президентът е руски. Единственият риск при избори през януари е служебното правителство да не успее да изрине снега, така че бюлетините да не стигнат до секциите. Не знам на каква база стъпват, като твърдя, че зимата ще е страшна. Икономиката бумти, защото бизнесът си прави бизнес без да се кланя на никого“, смята той.

По думите му е очевидна стратегия забавянето на консултациите. „За всички е ясно, че ще ходим на избори. Или бавим заради промените в Изборния кодекс, но хората няма да им вярват. Или да мине програмата за спешно преовъоръжаване на служебния кабинет. Ако бъде одобрена, правителството разполага с 10 млрд. лева и не трябва да пита повече парламента“, подчерта Иванов.

А Бимбалов тотално се опита да смачка Радев

„Цъкнах по инерция линка с живото излъчване на консултациите при президента. Мислех, че ще затворя веднага, щото обичайно е скука. Обаче продължавам да слушам, защото не вярвам на ушите си. Господин Резидентът на републиката в момента шамари ДБ с цитати от фейсбук постове, обвинява ги в „скрита путинофилия“ и изрежда предимствата на служебното си правителство…

Мислех си, че смисълът от служебното правителство е да подготвя избори за редовно. А консултациите при президента са за същото. Вместо това – Радев се опитва да хапе, съвсем нарочно и злобно партия, която уж е поканил, за да намерят разбирателство.

За щастие в момента Радев преглъща и заеква, защото Христо Иванов му изнася урок по дипломация и го поставя на място, с ясни думи сваляйки го на мястото му. Там, в коленете на Кремъл.“

Б.Р. 

Грозна атака, жалка атака.

Нима така наречените демократи с 20 депутати очакват да вземат властта?

Те панически се страхуват от нови избори, защото тогава няма да ги има в парламента.

И ич е виновен президентът, разбира се…

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *