Андрей Слабаков: Преходът беше смяната на едни крадци с други! Забравете надеждите за по-добър живот!

България отблизо
Цена платиха тези, които имаха какво да губят – някои загубиха работата си, други, естествено, бяха репресирани. Основният проблем е не кой каква цена е платил, а че това беше една псевдо-промяна. Едни крадци се смениха с други. Налага се хората да започнат да мислят сами.

Това заявява евродепутатът Андрей Слабаков пред Топновини.

На 10-и ноември нямаше смяна на системата. Политиците в България най-после трябва да разберат, че когато говорят за социализъм, следващата дума е капитализъм, а когато говорят за тоталитаризъм, следващата дума е демокрация. Според мен хората искат да живеят в ясно дефинирана система, а не в система хибрид, казва още той

 

Не знам кой ви е казал, че демокрация означава равенство. Ние сме равни пред Бога и пред закона. Абсолютното равенство в умовете на някои хора е признак за сенилност, мразъм и вроден идиотизъм, категоричен е режисьорът.

Това, което най-много липсва на България, е национална стратегия за един относително кратък период от 100 години напред. Тяснопартийните интереси не работят в интерес на държавата. Всяко правителство би трябвало да продължи да работи в интерес на българския народ, смята Слабаков.

Постепенно медиите от свободни се превърнаха в зависими. Икономически зависими. Не употребявам думата „морал“, защото такава не съществува. Свободата е въпрос на вътрешно усещане. Човек може да бъде свободен и да говори това, което мисли във всяка система. Друг е въпросът дали системата ще му прости това, посочва той.

Tagged

1 thought on “Андрей Слабаков: Преходът беше смяната на едни крадци с други! Забравете надеждите за по-добър живот!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *