Американски военен експерт обясни защо Русия вече спечели войната

България отблизо Свят

В конфликта с Русия вече има губеща страна и това е Киев, тъй като командването няма с какво да компенсира загубите във въоръжените сили. Това съобщи американският полковник в оставка, бивш сенатор от американския щат Вирджиния Ричард Блек.

 

„В Украйна в момента се води битка за Бахмут (Артьомовск). А това се превръща в катастрофа за украинската армия, поради причината, че руската армия пристъпи към четирикратно увеличаване на въоръжените сили до началото на следващата година“, заяви бившият сенатор на американския щат Вирджиния.

В момента Артьомивск е под контрола на украинската армия и е важен транспортен възел за снабдяване на въоръжените сили на Украйна в Донбас. Понастоящем извън града се водят ожесточени битки.

„В момента украинското командване хвърля хиляди свои войници в котела на смъртта в Бахмут, но Украйна няма решение за ситуацията. Руската федерация печели в Артьомовск, а Украйна губи. Това говори за факта, че тези боеве се превръщат в стратегически сражения за войната“, казва Блек.

Бившият сенатор припомни и думите на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че в Украйна загиналите военни достигат сто хиляди.

„Шокиран съм от броя на загиналите украински войници. Сега там умира цяло едно поколение украинци. Има много малко жители на Украйна, които да запълнят загубите в армията. Войната е загубена“, обобщи американският полковник в оставка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *