Пленарният ден завърши с гръмовен скандал! Обявиха нова коалиция

България отблизо

Взаимни обвинения за дневния ред и работното време си размениха народните представители след обсъждането на Търговския закон.

От ГЕРБ поискаха заседанието да бъде удължено до приемане на енергийните закони, внесени от тях, част от които предвиждат всички производители на горива да плащат вноска от 1 лев на литър, която да бъде давана като компенсация на потребителите.

 

„Знаете, че „Лукойл“ всеки ден ни дерат с пари – лев на литър. Колкото повече време отлагаме този законопроект, толкова е по-малък шанса да го приемем и да започнат някакви истински компенсации за цените на горивата. Ако не се приеме, ще мога с чиста съвест да кажа, че в 48-ото Народно събрание има коалиция „Лукойл“, мотивира искането депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев.

Георги Свиленски от БСП настоя да се разгледат всички точки в дневния ред, тъй като последната са промените, внесени от социалистите в Кодекса на труда, които предвиждат 850 лв. минимална работна заплата от 2023 г.

„Кодексът на труда не е важен, минималната работна заплата не е важна за вас колеги. Седемстотин лева си остава и това е добре? Искате в 2 часа да си ходим.

Айде да поработим до 9 часа, да приемем девета точка, да приемем минимална работна заплата 850 лв., ама не с добавките, а без добавките, защото това чакат българските граждани от нас като народни представители поне за Коледа. Айде през друго време не можем да свършим някаква полезна работа“, призова Свиленски.

Нито едно от направените предложения не беше прието. Заседанието продължи до 14 часа, както е по правилник.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *